+387 53 610 116

Вијести

ОМЛАДИНСКА БАНКА БРОД ПОЗИВА МЛAДЕ ДА ПРИЈАВЕ СВОЈЕ ПРОЈЕКТЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 31 Januara, 2024 у 12:40

Фондација „Мозаик“ и Омладинска банка Брод расписали су нови позив за пријаву пројеката младих са подручја општине Брод.

На пројекат се могу пријавити млади људи старосне доби од 17 до 35 година у тимовима од троје до седморо чланова који желе да побољшају живот омладине, друштвено-искључених група, али и цјелокупне заједнице.

Идеја би требало да буде корисна за заједницу, те да се води рачуна о најрањивијим категоријама становништва општине Брод. Пројекти се финансирају у износу од 500 до 1 800 конвертибилних марака (КМ).

Мозаик и Омладинска банка намијенили су преко 770 000 КМ за пројекте младих из заједница широм Босне и Херцеговине.

Учешће самих чланова, локалне заједнице, донатора или финасијера може да буде од 50 до 200 процената. Општина Брод дуги низ година помаже пројекте младих учествујући у њиховом финансирању.

Фондација Мозаик Омладинске банке Брод пружа помоћ младима од 18 до 35 година да покрену властити бизнис. Почетни грант је 2 000 КМ, а након прве године пословања постоји могућност да добију и додатни грант од 3 000 КМ за развој пословања.

Захваљујући овим пројектима млади широм Босне и Херцеговине су покренули 275 малих бизниса, а након прве године пословања 65 њих је добило и додатне грантове за развој пословања.

„Покушавамо да у Броду, прије свега, промовишемо волонтеризам и активизам младих људи од 17 до 35 година. То су људи који могу учествовати у пројектима. Било која неформална група од три до седам чланова може да аплицира за пројекат“, казао је Брацо Стевановић један од чланова Омладинске банке Брод.

Стевановић је позвао младе који имају идеју да се што прије окупе и да свој пројекат пријаве на веб страници Омладинске банке, те нагласио да им Одбор Омладинске банке Брод стоји на располагању за сва питања и недоумице.

Позив је отворен до четвртка, 15. фебруара 2024. године, а детаљне информације, као и упутства како послати апликацију можете пронаћи ОВДЈЕ.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15