+387 53 610 116

Вијести

ОМЛАДИНСКА БАНКА БРОД ПОЗИВА МЛAДЕ ДА ПРИЈАВЕ СВОЈЕ ПРОЈЕКТЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 31 Januara, 2024 у 12:40

Фондација „Мозаик“ и Омладинска банка Брод расписали су нови позив за пријаву пројеката младих са подручја општине Брод.

На пројекат се могу пријавити млади људи старосне доби од 17 до 35 година у тимовима од троје до седморо чланова који желе да побољшају живот омладине, друштвено-искључених група, али и цјелокупне заједнице.

Идеја би требало да буде корисна за заједницу, те да се води рачуна о најрањивијим категоријама становништва општине Брод. Пројекти се финансирају у износу од 500 до 1 800 конвертибилних марака (КМ).

Мозаик и Омладинска банка намијенили су преко 770 000 КМ за пројекте младих из заједница широм Босне и Херцеговине.

Учешће самих чланова, локалне заједнице, донатора или финасијера може да буде од 50 до 200 процената. Општина Брод дуги низ година помаже пројекте младих учествујући у њиховом финансирању.

Фондација Мозаик Омладинске банке Брод пружа помоћ младима од 18 до 35 година да покрену властити бизнис. Почетни грант је 2 000 КМ, а након прве године пословања постоји могућност да добију и додатни грант од 3 000 КМ за развој пословања.

Захваљујући овим пројектима млади широм Босне и Херцеговине су покренули 275 малих бизниса, а након прве године пословања 65 њих је добило и додатне грантове за развој пословања.

„Покушавамо да у Броду, прије свега, промовишемо волонтеризам и активизам младих људи од 17 до 35 година. То су људи који могу учествовати у пројектима. Било која неформална група од три до седам чланова може да аплицира за пројекат“, казао је Брацо Стевановић један од чланова Омладинске банке Брод.

Стевановић је позвао младе који имају идеју да се што прије окупе и да свој пројекат пријаве на веб страници Омладинске банке, те нагласио да им Одбор Омладинске банке Брод стоји на располагању за сва питања и недоумице.

Позив је отворен до четвртка, 15. фебруара 2024. године, а детаљне информације, као и упутства како послати апликацију можете пронаћи ОВДЈЕ.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23