Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод – oбавјештење за јавност

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод обавјештава грађане Брода и ширу јавност да су од јутрос, од 8 часова, ЕОД “А“ тимови Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) из Пала и Требиња, започели опсежне противминске активности у подручју ријечног корита ријеке Саве, односно ријечног острва Ада.

Противминске активности се изводе методом мануелне претраге и прегледа копненог дијела терена овог ријечног острва на евентуално присуство експлозивних средстава заосталих из рата и то непосредно испод самог савског моста, односно западно и источно од моста, око носећих стубова моста, те ужег подручја приобаља.

Радови ће бити извођени само радним данима и то у периоду од 6 до 14 часова.

Моле се грађани-шетачи, купачи и риболовци да се у наведеном временском периоду без велике нужде не задржавају на савском шеталишту, приобаљу или на води, односно непосредно око подручја  Аде и испод подручја самог моста.

Цивилна заштита грађанима такође упућује обавјештење да своја возила не паркирају на пролазима према шеталишту или на путним правцима према плажи, на западном дијелу купалишта.

Ово се посебно односи на прилаз шеталиштиу западно од зграде Поште.

Купање грађана на уобичајеном дијелу купалишта на западном дијелу Аде у правцу зграде Општинске управе до правца Фреш бара се не забрањује.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık