+387 53 610 116

Вијести

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод – oбавјештење за јавност

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 1 Jula, 2021 у 07:15

img

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод обавјештава грађане Брода и ширу јавност да су од јутрос, од 8 часова, ЕОД ''А'' тимови Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) из Пала и Требиња, започели опсежне противминске активности у подручју ријечног корита ријеке Саве, односно ријечног острва Ада.

Противминске активности се изводе методом мануелне претраге и прегледа копненог дијела терена овог ријечног острва на евентуално присуство експлозивних средстава заосталих из рата и то непосредно испод самог савског моста, односно западно и источно од моста, око носећих стубова моста, те ужег подручја приобаља.

Радови ће бити извођени само радним данима и то у периоду од 6 до 14 часова.

Моле се грађани-шетачи, купачи и риболовци да се у наведеном временском периоду без велике нужде не задржавају на савском шеталишту, приобаљу или на води, односно непосредно око подручја  Аде и испод подручја самог моста.

Цивилна заштита грађанима такође упућује обавјештење да своја возила не паркирају на пролазима према шеталишту или на путним правцима према плажи, на западном дијелу купалишта.

Ово се посебно односи на прилаз шеталиштиу западно од зграде Поште.

Купање грађана на уобичајеном дијелу купалишта на западном дијелу Аде у правцу зграде Општинске управе до правца Фреш бара се не забрањује.

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24

news
ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ ШКРБИЋ

Пјесничко дружење је намјењено прикупљању средстава за помоћ у лијечењу Милане Гајић обољеле од Лафора болести.

30.05.2023 06:44

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50