+387 53 610 116

Вијести

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод – oбавјештење за јавност

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 1 Jula, 2021 у 07:15

img

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод обавјештава грађане Брода и ширу јавност да су од јутрос, од 8 часова, ЕОД ''А'' тимови Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) из Пала и Требиња, започели опсежне противминске активности у подручју ријечног корита ријеке Саве, односно ријечног острва Ада.

Противминске активности се изводе методом мануелне претраге и прегледа копненог дијела терена овог ријечног острва на евентуално присуство експлозивних средстава заосталих из рата и то непосредно испод самог савског моста, односно западно и источно од моста, око носећих стубова моста, те ужег подручја приобаља.

Радови ће бити извођени само радним данима и то у периоду од 6 до 14 часова.

Моле се грађани-шетачи, купачи и риболовци да се у наведеном временском периоду без велике нужде не задржавају на савском шеталишту, приобаљу или на води, односно непосредно око подручја  Аде и испод подручја самог моста.

Цивилна заштита грађанима такође упућује обавјештење да своја возила не паркирају на пролазима према шеталишту или на путним правцима према плажи, на западном дијелу купалишта.

Ово се посебно односи на прилаз шеталиштиу западно од зграде Поште.

Купање грађана на уобичајеном дијелу купалишта на западном дијелу Аде у правцу зграде Општинске управе до правца Фреш бара се не забрањује.

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19