+387 53 610 116

Вијести

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод – oбавјештење за јавност

Аутор: admin | Ажурирано: 1 Jula, 2021 у 07:15

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод обавјештава грађане Брода и ширу јавност да су од јутрос, од 8 часова, ЕОД ''А'' тимови Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) из Пала и Требиња, започели опсежне противминске активности у подручју ријечног корита ријеке Саве, односно ријечног острва Ада.

Противминске активности се изводе методом мануелне претраге и прегледа копненог дијела терена овог ријечног острва на евентуално присуство експлозивних средстава заосталих из рата и то непосредно испод самог савског моста, односно западно и источно од моста, око носећих стубова моста, те ужег подручја приобаља.

Радови ће бити извођени само радним данима и то у периоду од 6 до 14 часова.

Моле се грађани-шетачи, купачи и риболовци да се у наведеном временском периоду без велике нужде не задржавају на савском шеталишту, приобаљу или на води, односно непосредно око подручја  Аде и испод подручја самог моста.

Цивилна заштита грађанима такође упућује обавјештење да своја возила не паркирају на пролазима према шеталишту или на путним правцима према плажи, на западном дијелу купалишта.

Ово се посебно односи на прилаз шеталиштиу западно од зграде Поште.

Купање грађана на уобичајеном дијелу купалишта на западном дијелу Аде у правцу зграде Општинске управе до правца Фреш бара се не забрањује.

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41

news
ДАНАС ПОМЕН СТРАДАЛИМ И ВАНРЕДНА СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРОД

“Борачка организација (БО) Брод одржаће данас ванредну сједницу Скупштине, у вријеме одржавања Генералне скупштине УН на којој ће се гласати о резолуцији о Сребреници, а потом ће у 19 часова…

23.05.2024 10:09