Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ „РЕЦИКЛИРАЈ – ОТПАД НИЈЕ СМЕЋЕ“

У сриједу 13. октобра у Броду је одржано предавање о штетности „дивљих“ депонија и важности рециклирања. Ово је едукативно-превентивна кампања „Рециклирај – отпад није смеће“ у склопу пројекта „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“. Предавању које је почело у 14 часова у сали Скупштине општине су присуствовали стручна лица и запослени у ЈКП „Комвод“, запослени у општинском Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, представници НВО „АРГС“ и грађани.

Током предавања приказан је едукативни видео о значају рециклаже и штетности неправилног одлагања и паљења отпада за здравље и животну средину. Видео су снимили чланови удружења „АРГС“ које је пројектни партнер. Такође, присутнима су објашњене предности одлагања отпада на за то предвиђене депоније, и важност склапања уговора са комуналним предузећем за одвоз отпада.

Пројекат „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“ вриједан је 155.715,30 КМ, од чега је суфинансирање општине Брод 71.394,57 КМ, а реализује се у оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у РС за 2020/2021. годину за чије су функционисање средства обезбиједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Влада Швајцарске путем Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP).“