Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНО ЗАВРШНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ УТИЦАЈА И РЕЗУЛТАТА ИМПЛЕМЕНТИРАНОГ ПРОЈЕКТА

Данас је одржано завршно представљање утицаја и резултата имплементираног пројекта „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“.

У оквиру пројекта успостављене су следеће пројектне активности: успостављање рециклажног острва у градском подручју општине Брод, спровођење едукативно-превентивне кампање „Рециклирај-отпад није смеће“, дефинисање и успостављање модела предселекције и рециклаже отпада и успостављање сарадње са општином Дервента, спровођење волонтерске акције чишћења три (3) дивље депоније и „постављање“ контејнера, набавка, пријем, стављање у функцију и регистрација аутоподизача за контејнере, регистрација нових корисника, приказивање едукативног видеа у основним школама у руралном подручју те промоција пројекта.

Завршној свечаности су присуствовали представници општинске управе, директор ЈКП „Комвод“, партнери из Дервенте и господин Мирко Бошњак, директор Сектора за међународну сарадњу ИРБ-а Републике Српске и водитељ Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног одрживог локалног развоја у Републици Српској.

Пројекат „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“ вриједан је 155.715,30 КМ, од чега је суфинансирање општине Брод 71.394,57 КМ, а реализује се у оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног одрживог локалног развоја у Републици Српској за 2020/2021. годину за чије су функционисање средства обезбиједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Влада Швајцарске путем Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP).