Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 6. редовна сједница СО Брод

Након што су у априлу ове године именовани за вршиоце дужности начелника одјељења за финансије и урбанизам, те стамбено-комуналне послове и екологију, Мирослав Вуковић и Војислав Милосављевић, након проведене конкурсне процедуре, на данас одржаној 6. редовној сједници СО, именовани су за начелнике поменутих одјељења на период трајања мандата актуелног скупштинског сазива.

Скупштина није прихватила  Извјештај начелника општине Брод о раду Скупштине једночланог акционарског друштва ЈКП “Комвод“ а.д.  Брод, у коме је између осталог наведено, да су у 2020.години одржане двије сједнице скупштине друштва. Посебно је апострофирано да је ванредна сједница скупштине друштва одржана 7. септембра 2020. године у управној згради “Комвод-а“, те да у овом предузећу не постоји оргинал документација са одржане сједнице, тако да се не може са сигурношћу утврдити које су одлуке донесене на сједници.

У наставку засједања одборици нису прихватили ни Информације о пословању ЈКП “Kомвод“ а.д. Брод за прошлу годину у којем је исказан пословни губитак у износу од 592.325 КМ. Укупни приходи остварени су у зносу 2.828.012 КМ, док су расходи износили 3.420.337 КМ.

Посебну пажњу одборници су посветили разматрању Извјештаја о стању безбједности саобраћаја на подручју општине Броду у 2020. години, с посебним акцентом на мјере које је потребно предузети на унапређењу стања у овој области. Између осталог је истакнуто да је израда пројекта саобраћајне сигнализације у завршној фази  након чега ће се приступити извођењу радова, а у приоритетно је обнављање и постављање нове хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације.

Одборници су прихватили Извјештај о раду ЈП “Радио Брод“ д.о.о. Брод за 2020.годину, као и Информације о  материјалном положају пензионера на подручју општине Брод, и корисницима социјалне заштите на подручју општине.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık