+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА 37. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 25 Aprila, 2024 у 15:10

На данас одржаној 37. редовној сједници СО Брод одборници су расправљали о 17 тачака дневног реда.

На почетку сједнице у дневни ред уврштена је и тачка „Приједлог одлуке о усвајању Стручног мишљења и урбанистичко-техничких услова са планом парцелације ради формирања грађевинске парцеле за израду пословног објекта на локацији у улици Бродског батаљона у Броду.

Након усвајања Дневног реда одборници су усвојили и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за период од 1.1. 2023. до 31.12.2023. године, приједлог одлуке о усвајању Стручног мишљења и урбанистичко-техничких услова за изградњу пословног објекта у улици Бродског батаљона, а ради се о пословном објекту аутомеханичарске радионице са продајом дијелова.

Усвојен је приједлог Одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде и утврђивање критерија, према којој ће критериј за оцјењивање бити естетски угођај и амбијент, изглед ограде дворишта, уложени труд и креативност, те вриједност употребљеног биљног покрова за уређење дворишта или балкона.

На сједници је усвојен и приједлог Интегралног програма капиталних инвестиција општине Брод за период 2024-2026.године. Укупна вриједност капиталних инвестиција на подручју наше општине предвиђених за финансирање из буџета Општине, од стране донатора и кредита у периоду од 2024. до 2026. године износи око 24.240.200 КМ.

У структури извора финансирања Интегралног плана капиталних инвестиција најзначајнији удио је планиран из грант средстава укупно 13.711.100 КМ, буџетска средства у износу 5.499.100 КМ и кредитна средства у износу 5.030.000 КМ.

У наставку сједнице без веће расправе усвојени су Извјештаји о раду ЈЗУ „Дом здравља“ Брод за 2023. годину у коме се у закључку каже да се услови пословања нису промијенили у односу на претходни период, да ЈЗУ „Дом здравља“ и даље послује уз мјере штедње, рационализације трошкова и економичности, те да разни неповољни фактори који су континуирани и на које се стално указивало ипак нису довели до угрожавања пружања здравствених услуга осигураницима ФЗО РС са подручја општине Брод, те Извјештај о раду ЈУ „Центар за социјални рад“.

На 37. редовној сједници Скупштине општине Брод није усвојен Извјештај о реализацији Плана капиталних и других значајних улагања у 2023. години, у складу са Стратегијом развоја општине Брод за период 2016-2020. година, те Извјештај о пословању са финансијским извјештајем ЈУ „Туристичка организација општине Брод“ за 2023.годину.

Одборници су усвојили и Извјештај о реализацији одлука Скупштине општине Брод у 2023. години, те приједлог Закључка о прихватању Информације о стању пољопривреде и шумарства на подручју општине Брод.

Радио Брод /В.Г.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23