+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА 31. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 31 Oktobra, 2023 у 09:33

Сједница Скупштине општине Брод са дневним редом од 42 тачке, завршена је за нешто више од 4 сата засједања. Ова редовна 31. сједница је одржана у понедељак 30.10.2023. године. Након усвајања дневног реда и записника са претходне сједнице, пред одборницима се нашао приједлог Одлуке о кредитном задужењу општине Брод.

Након што је приједлог Одлуке о кредитном задужењу добио већину гласова,  одборници опозиције из СП напустили су сједницу. „У усвојеној Одлуци о кредитном задужењу Општине Брод јасно се види о чему је ријеч, то јест 1 200 000,00 КМ предвиђено је да се инвестира у инфраструктуру у привредној зону у Скелама, 100 000, 00 за куповину ЦНЦ машине неопходне за школовање ЦНЦ техничара у СШЦ „Никола Тесла“, 200 000,00 за кров на ЈЗУ „Дом здравља“ Брод и 500 00.00 КМ за асфалтирање улица у градском и сеоском подручју“ рекао је Мирослав Вуковић, начелник одјељења за финансије.

У наставку сједнице усвојен је закључак о усвајању Нацрта Одлуке о усвајању ребаланса буџета општине Брод за 2023. годину, којом се усваја ребаланс буџета општине  Брод за 2023. годину у износу од 13.617.160,00 КМ.

„Велики број тачака на данашњој сједници односио се на изнајмљивање земљишта пољопривредницима као и продаји земљишта за индивидуалну изградњу стамбених и пословних објеката, али највише пажње одборника привукле су двије тачке дневног реда и то Одлуке о кредитном задужењу и Нацрта Одлуке о усвајању ребаланса буџета општине Брод за 2023. годину“ рекао је начелник општине Зоран Видић.

Усвојен је и приједлог Одлуке о усвајању Стратегије развоја социјалног становања Општине Брод за период 2023-2029. године, коју је израдила Радна група уз подршку Републичког секретеријата за расељена лица и миграције.

У наставку сједнице усвојен је и приједлог Закључка о усвајању Нацрта Одлуке о начину пружања јавне услуге прикупљања,  одвоза и депоновања комуналног отпада на подручју општине Брод, као и приједлог Одлуке о усвајању плана мреже здравствених установа на подручју општине Брод, а на дневном реду данашње сједнице нашао се и низ приједога Одлука о избору најповољнијег понуђача и додјели у закуп пољоприведног земљишта у својини општине Брод које су одборници подржали већином гласова.

У извјештају о раду СРЦ „Градски базени“ Брод за купалишну сезону 2023. године се између осталог наводи да су у току купалишне сезоне остварени укупни приходи од 29.981,00 КМ. Расходи у истом периоду су износили 169.274,02КМ.

Усвојен је и извјештаја Комисије за избор и именовање директора Јавне установе предшколства „Бели анђео“ Брод, те је за директора ове установе именован дипломирани економиста Боро Бановић.

У наставку 31. редовне сједнице СО Брод именовани су чланови управних и надзорних одбора, прихваћена Информација о стању у области НВО на подручју општине Брод, стању популационе политике на подручју општине Брод и приједлог за побољшање наталитета, те Информација о Анализи  равноправности полова на локалном нивоу.

Сједницу је преносио Радио Брод путем директног преноса.

Извор: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23