+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА 29. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 31 Jula, 2023 у 07:10

У петак 28.7.2023. године одржана је 29. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у скупштинској сали у згради Поште од до 14 часова. На дневном реду је било 20 тачка.

Скупштинска већина подржала је Информацију о пословању ЈКП „Комвод“ а.д. Брод за 2022. годину која је изазвала највише дискусија одборника. Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је једно од најважнијих питања у функционисању наше локалне заједнице питање бродског комуналног предузећа. Навео је да је у амбијенту поскупљења енергената, електричне енергије, повећања цијене рада, дошло до финансијски негативног резултата предузећа што је довело до тога да запослени буду и неизвјесном и неповољном положају.

"Нас вјероватно у будућности чекају неке тешке одлуке када је комунално предузеће у питању али ни у једном тренутку нећемо одступити од принципа да све комуналне услуге обезбједимо нашим грађанима. Наравно све одлуке ће ићи у скупштинску процедуру гдје ћу ја, с обзиром на тежину одлука, тражити подршку односно мишљење одборника али вјероватно и шире јавности", рекао је начелник Видић.

Скупштина је у наставку засједања подржала именовања појединих чланова Управних и Надзорног одбора у ЈУ „Центар за социјални рад“, ЈП „Радио Брод“, ЈУП „Бели анђео“, ЈЗУ „Дом здравља“ и ЈУ „Туристичка организација општине Брод“.

Усвојен је Нацрт одлуке о измјенама и допунама одлуке о водоводу и канализацији на подручју општине Брод као и информације о раду спортских организација и установа и удружења из области културе на подручју општине у 2022. години са планом активности у 2023. години, о водоснабдјевању и квалитету воде за период 01.01-30.06.2023. године те информацију о завршеном конкурсу за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде.

Према Пословнику СО пред одборницима је августовска пауза у раду, а наредно скупштинско засједање биће одржано у септембру.

Извор: Радио Брод

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24