Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 2. бродска “Мала гитаријада“

У организацији Удружења грађана “Љубитељи школе гитаре“ у градском парку код спортско-културног центра у Броду, јуче је одржана друга бродска “Мала гитаријада“. Млади музичари, полазници школе гитаре, поклонили су својим суграђанима један од љепших концерата одржаних у нашем граду. Била је ово прилика да бродској публици и овај пут представе резултате рада у протеклих годину дана. Напредак и таленат младих виртуоза на гитари али и хармоници  су за сваку похвалу, а у прилог томе говори и чињеница да су свака изведена нумера и њен извођач добили огромну подршку публике.

Чедо Латиновић, водитељ бродске школе гитаре, подсјетио је да су и прошле године на сличан начин бродској јавности представили резултате свог рада.

Поред школе гитаре, у склопу Удружења, организована и школа хармонике, а овај пут су се и они представили Брођанима.

На богатом и увјежбаном репертоару биле су нумере познатих домаћих поп- рок група, народне музике и кола, а на хармоници је одсвирана инструментална верзија “Ламбада“, групе Каома.

Своје одушевљење другом бродском “Малом гитаријадом“ није крио ни Стјепан Шкворц, предсједник Удружења грађана “Љубитељи школе гитаре“.

-Дјеца вриједно и напорно вјежбају  и све оно што смо у протеклих годину дана радили хтјели смо и на овај начин, организовањем ове музичке манифестације, показати нашим суграђанима,- истакао је Шкворц.

Након индивидуалних наступа, полазници  школе гитаре, концерт су завршили заједничким извођењем пјесме “Пукни зоро“. На концерту су учествовали и ученици Средње музичке школе из Бања Луке, Уна Шушница и Андреас Ћурић, вишеструко награђивани млади музичари који су у дуету, на виолончелу и виолини, публици представили неколико нумера класичне музике.

Након завршетка концерта, за пружену помоћ и подршку у организовању ове музичке манифестације, која полако али сигурно прераста у традицију, уручене су пригодне захвалнице директору предузећа “ДМ Монтажа“ и власнику клуба “Амбар“.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık