+387 53 610 116

Вијести

Одржана 2. бродска ”Мала гитаријада”

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 20 Juna, 2021 у 08:07

img

У организацији Удружења грађана ''Љубитељи школе гитаре'' у градском парку код спортско-културног центра у Броду, јуче је одржана друга бродска ''Мала гитаријада''. Млади музичари, полазници школе гитаре, поклонили су својим суграђанима један од љепших концерата одржаних у нашем граду. Била је ово прилика да бродској публици и овај пут представе резултате рада у протеклих годину дана. Напредак и таленат младих виртуоза на гитари али и хармоници  су за сваку похвалу, а у прилог томе говори и чињеница да су свака изведена нумера и њен извођач добили огромну подршку публике.

Чедо Латиновић, водитељ бродске школе гитаре, подсјетио је да су и прошле године на сличан начин бродској јавности представили резултате свог рада.

Поред школе гитаре, у склопу Удружења, организована и школа хармонике, а овај пут су се и они представили Брођанима.

На богатом и увјежбаном репертоару биле су нумере познатих домаћих поп- рок група, народне музике и кола, а на хармоници је одсвирана инструментална верзија ''Ламбада'', групе Каома.

Своје одушевљење другом бродском ''Малом гитаријадом'' није крио ни Стјепан Шкворц, предсједник Удружења грађана ''Љубитељи школе гитаре''.

-Дјеца вриједно и напорно вјежбају  и све оно што смо у протеклих годину дана радили хтјели смо и на овај начин, организовањем ове музичке манифестације, показати нашим суграђанима,- истакао је Шкворц.

Након индивидуалних наступа, полазници  школе гитаре, концерт су завршили заједничким извођењем пјесме ''Пукни зоро''. На концерту су учествовали и ученици Средње музичке школе из Бања Луке, Уна Шушница и Андреас Ћурић, вишеструко награђивани млади музичари који су у дуету, на виолончелу и виолини, публици представили неколико нумера класичне музике.

Након завршетка концерта, за пружену помоћ и подршку у организовању ове музичке манифестације, која полако али сигурно прераста у традицију, уручене су пригодне захвалнице директору предузећа ''ДМ Монтажа'' и власнику клуба ''Амбар''.

news
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Новчана средства се прикупљају за помоћ у лијечењу тешко обољелог Синише Крушкоњића из Брода.

08.06.2023 14:03

news
КАКО ПОМОЋИ НАШОЈ ДЈЕЦИ

Дана 9.6.2023. г. са почетком у 19 часова у хотелу Onix у Броду ће се одржати Јавна трибина

06.06.2023 14:35

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24