+387 53 610 116

Вијести

Одржана 2. бродска ”Мала гитаријада”

Аутор: admin | Ажурирано: 20 Juna, 2021 у 08:07

У организацији Удружења грађана ''Љубитељи школе гитаре'' у градском парку код спортско-културног центра у Броду, јуче је одржана друга бродска ''Мала гитаријада''. Млади музичари, полазници школе гитаре, поклонили су својим суграђанима један од љепших концерата одржаних у нашем граду. Била је ово прилика да бродској публици и овај пут представе резултате рада у протеклих годину дана. Напредак и таленат младих виртуоза на гитари али и хармоници  су за сваку похвалу, а у прилог томе говори и чињеница да су свака изведена нумера и њен извођач добили огромну подршку публике.

Чедо Латиновић, водитељ бродске школе гитаре, подсјетио је да су и прошле године на сличан начин бродској јавности представили резултате свог рада.

Поред школе гитаре, у склопу Удружења, организована и школа хармонике, а овај пут су се и они представили Брођанима.

На богатом и увјежбаном репертоару биле су нумере познатих домаћих поп- рок група, народне музике и кола, а на хармоници је одсвирана инструментална верзија ''Ламбада'', групе Каома.

Своје одушевљење другом бродском ''Малом гитаријадом'' није крио ни Стјепан Шкворц, предсједник Удружења грађана ''Љубитељи школе гитаре''.

-Дјеца вриједно и напорно вјежбају  и све оно што смо у протеклих годину дана радили хтјели смо и на овај начин, организовањем ове музичке манифестације, показати нашим суграђанима,- истакао је Шкворц.

Након индивидуалних наступа, полазници  школе гитаре, концерт су завршили заједничким извођењем пјесме ''Пукни зоро''. На концерту су учествовали и ученици Средње музичке школе из Бања Луке, Уна Шушница и Андреас Ћурић, вишеструко награђивани млади музичари који су у дуету, на виолончелу и виолини, публици представили неколико нумера класичне музике.

Након завршетка концерта, за пружену помоћ и подршку у организовању ове музичке манифестације, која полако али сигурно прераста у традицију, уручене су пригодне захвалнице директору предузећа ''ДМ Монтажа'' и власнику клуба ''Амбар''.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41