Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНА 17. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Након што је на почетку сједнице, уврштено 6 тачака у дневни ред, одоборници  су на 17. сједници Скупштине општине Брод расправљали о укупно 16 тачака дневног реда. Усвојен је приједлог Одлуке о расписивању  јавног конкурса и утврђивању критерија за избор и именовање два члана Управног одбора ЈЗУ „Дом здравља“ Брод и члана Управног одбора ЈУ „Туристичка организација општине Брод“, те приједлог Рјешења о разрjешењу и именовању  члана Управног одбора ЈУП „Бели анђео“. Одборници су на 17. сједници Скупштине општине Броду усвојили приједлог Нацрта Одлуке о ребалансу буџета општине Брод за 2022. годину.

Усвојен је Извјештај о стању безбједности саобраћаја на подручју наше општине у 2021. години у коме се каже да се на основу обрађених података добијених од стране Полицијске станице Брод, стање безбједности саобраћаја на подручју општине Брод може оцијенити као задовољавајуће. Одборници су усвојили и Извјештај о раду ЈП „Радио Брод“. Након краће расправе усвојена је и Информација о пословању ЈКП „Комвод“ а.д. Брод, а директор овог предузећа Бобан Ђурђевић објаснио је да је предузеће оптерећено кредитима из претходног периода.

Од изузетног значаја по ријечима Зорана Видића, начелника општине Брод јесте усвајање накнадно уврштених тачака и то приједлог Одлуке о расписивању Јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Брод, путем прибављања писаних понуда као и приједлог Одлуке о измјенама одлуке о начину и условима продаје пословних простора у пословном  објекту „Градска пијаца“ Брод.

Одборници су усвојили и Приједлог Закључка о прихватању Информације о материјалном положају пензионера на подручју Општине Брод, а из  Фонда пензијско – инвалидског осигурања Републике Српске, филијала Бијељина, са 31.05.2022. године достављени су подаци о износима пензија на подручју општине Брод према који старосну пензију прима 1408 (58,22%), инвалидску  291 (12,30%) те породичну 719 (29,28%) што је укупно 2 418 пензионера. На данашњем засједању Скупштине општине Брод усвојена је и Информација о корисницима социјалне заштите на подручју општине Брод.

Предсједник Скупштине Александар Крушкоњић захвалио се колегама на фер и коректној сједници, те додао да су усвојене неке веома важне тачке дневног реда, попут Нацрта ребаланса буџета општине за 2022. годину.

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık