Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНА 14. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

У уторак 29.3.2022. године одржана је 14. редовна сједница Скупштине општине Брод. Одборници су разматрали материјале за 13 тачака дневног реда и постављали питања у актуелном часу који је био 14. тачка дневног реда.

Одборници су на одржаној 14. редовној сједници усвојили и Одлуку о давању сагласности на цјеновник свих комуналних услуга и радова које пружа ЈКП „Комвод“ а.д. Брод. Цијене воде, гријања, одвоза отпада и канализације новим цјеновником нису мијењане. Нова одлука усаглашава и обједињује цијене услуга некадашња два предузећа „Водовод и канализација“ и „Комуналац“ која су спојена у ЈКП „Комвод“. Такође, одређене су цијене, на тржишној основи, материјала који се користе и нових услуга које ће “Комвод“ убудуће пружати.

Говорећи о Извјештају о раду начелника општине и општинске управе за прошлу годину, начелник општине Зоран Видић је 2021. оцијенио као годину буџетске стабилизације. Пажња је била усмјерена, по његовим ријечима, на побољшање имиџа Брода. „Поруке упућене потенцијалним улагачима чуле су се далеко, те у будућем периоду очекујемо нове инвестиције; два привредна субјекта отварају ускоро своје погоне у нашој општини и отвориће нова радна мјеста“ додао је начелник Видић.  

Између осталог, одборници су на 14. редовном засједању усвојили и извјештаје о утрошеним финансијским средствима додијељеним из буџета општине за рад Удружења ратних заробљеника – логораша за 2021. годину, о раду Савјета мјесних заједница у прошлој години као и Информације о стању здравствене заштите на подручју општине Брод.

Извор: Информативни портал Радио Брода

eskort eskişehir -

Personel Sağlık