Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДРЖАНА 12. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У понедељак 31. 1. 2022. године одржана је 12. редовна сједница Скупштине општине Брод са почетком у 9 часова. Због епидемиолошких мјера сједнице се и даље одржавају у амфитеатру Средње школе „Никола Тесла“.

Одборници СО Брод су на јучерашњој сједници једногласно усвојили приједлог Плана имплементације капиталних и других значајних улагања у 2022. години. Овај План имплементације је у складу са Стратегијом развоја општине Брод, а начелник општине Брод Зоран Видић је рекао даово сматра једном од најважнијих тачака дневног реда.

На сједници је именован директор „Дома здравља“ Игор Јеремић, досадашњи вршилац дужности директора ове здравствене установе.

Једногласно су усвојени приједлог Одлуке о финансирању политичких странака из буџета општине Брод за 2022. годину и приједлог висине одборничког додатка и накнада за ову годину. За обављање одборничке дужности одборник има право на додатак од 450,00 КМ мјесечно. Одборници са статусом функционера који су у радном односу у Скупштини општине (СО) немају право на одборнички додатак. Чланови сталних и повремених радних тијела СО добијају 50,00 КМ по сједници, као и одборници када у својству службеног лица присуствују закључењу брака.

На сједници је усвојена Одлука о економској цијени услуга ЈУП „Бели анђео“ Брод за 2022. годину у износу од 422,22 КМ. Трошкове сноси Буџет општине Брод, а родитељи плаћају дио – партиципацију:

1. цјелодневни боравак у времену од 6,30 до 16,00 часова:

– за једно дијете 120,00 КМ,

– за двоје дјеце из исте породице 100,00 КМ мјесечно за свако дијете,

– за близанце 120,00 КМ за једно дијете, а за друго дијете боравак је бесплатан,

– за троје дјеце из исте породице 120,00 КМ за прво и друго дијете, а за треће дијете боравак је бесплатан,

– за тројке 120,00 КМ за једно дијете, за друго и треће дијете боравак је бесплатан,

2. полудневни боравак у времену од 6,30 до 12,00 часова за:

– једно дијете у износу од 85,00 КМ мјесечно (70% од цијене),

– двоје из исте породице у износу од 60,00 КМ за свако дијете,

– близанци у износу 85,00 КМ за једно дијете, за друго дијете боравак је бесплатан,

– троје дјеце из исте породице у износу од 85,00 КМ, за прво и друго дијете, за треће је бесплатан,

– тројке у износу од 85,00 КМ за једно дијете, за друго и треће боравак бесплатан.

У наставку сједнице именован је нови члан в.д. члана Управног одбора ЈУЗ „Дом здравља“ и два в.д. члана Надзорног одбора ЈП „Радио Брод“. Именовани су и чланови комисија за примопредају дужности између именованих лица, и чланови комисије за спровођење јавног поступка надметања – лицитације за продају непокретности у својини општине Брод.

На сједници је прихваћена је информације о водоснабдјевању и квалитету воде за период од 1. јула до 31. децембра 2021. године.

На крају засједања одборници су прихватили приједлог уписних подручја за ученике основних школа и приједлог мрежа основних школа општине Брод.

Директан пренос сједница СО Брод можете пратити путем радио пријемника на 88,1 Hz или путем интернет портала Radiobrod.live.

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık