+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Juna, 2023 у 07:38

Редовна 28. сједница Скупштине општине (СО) Брод одржана је 29. 6. 2023. године с почетком у 9 часова у сали СО.

Поред низа одлука, које су се односиле на продају непокретности на одређеним локацијама на подручју општине Брод, одборници су усвојили и тачку која се односи на продају грађевинске парцеле, за изградњу стамбено пословног објекта. Парцела је формирана важећим регулационим планом Центар, објаснио је Војислав Милосављевић, начелник одјељења за просторно уређење, стамбено комуналне послове и екологију. "Радује ме што имамо продају земљишта за индивидуалну градњу јер се ради о младим људима који желе да остану овдје у нашем граду", рекао је Зоран Видић начелник општине Брод

Усвојен је и Извјештај о раду ЈП Радио Брод за 2022. године, у коме се каже да без обзира на све потешкоће константно се радило на испуњењу постављених циљева а планиране активности у извјештајном периоду су реализоване у највећем проценту.

Прихваћена је и Информација о стању судских предмета са стањем на дан 1. јун 2023. године, по коме општина Брод тренутно има активних 118 судских предмета: 72 извршна, 44 парнична и 2 стечајна предмета.

Према информацијама о материјалном положају пензионера, а према подацима Фонда ПИО на дан 31. маја 2023. године у Броду има 2448 пензионера. Просјечна пензија на подручју наше општине према подацима Фонда износи 430,75 КМ што је за скооро 4% нише од републичког просјека.

Након расправе одборника, Извјештаји о стању безбједности саобраћаја на подручју општине Брод за 2022. годину није усвојен.

Усвојена је и Информација о корисницима социјалне заштите на подручју општине Брод. У ЈУ Центар за социјални рад Брод, грађани поред основних права прописаних Законом, остварују и проширена права из области социјалне заштите, у складу са Законом и Одлукама Скупштине општине Брод.

Ради се о праву на субвецију социјално најугроженијег дијела становништва општине Брод ради побољшавања животног стандарда, праву на субвенцију најугроженијег дијела становништва општине Брод ради помоћи у плаћању трошкова комуналија, право на стимулисање наталитета на подручју општине Брод, право на новчану помоћ за плаћање превоза ученика средње школе са подручја општине Брод, који живе у породицама сложеног социјалног статуса, као и право на сталну мјесечну накнаду породицама са четворо и више дјеце на подручју општине Брод.

У Информацији је наведено да се, у сарадњи са надлежним Министарством здравља и социјалне заштите планира израда нове социо-економске карте становништва и доношење програма социјалне заштите ради планирања потреба становништва и обезбјеђивања финансијских средстава.

Извор: Радио Брод

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26