+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Juna, 2023 у 07:38

img

Редовна 28. сједница Скупштине општине (СО) Брод одржана је 29. 6. 2023. године с почетком у 9 часова у сали СО.

Поред низа одлука, које су се односиле на продају непокретности на одређеним локацијама на подручју општине Брод, одборници су усвојили и тачку која се односи на продају грађевинске парцеле, за изградњу стамбено пословног објекта. Парцела је формирана важећим регулационим планом Центар, објаснио је Војислав Милосављевић, начелник одјељења за просторно уређење, стамбено комуналне послове и екологију. "Радује ме што имамо продају земљишта за индивидуалну градњу јер се ради о младим људима који желе да остану овдје у нашем граду", рекао је Зоран Видић начелник општине Брод

Усвојен је и Извјештај о раду ЈП Радио Брод за 2022. године, у коме се каже да без обзира на све потешкоће константно се радило на испуњењу постављених циљева а планиране активности у извјештајном периоду су реализоване у највећем проценту.

Прихваћена је и Информација о стању судских предмета са стањем на дан 1. јун 2023. године, по коме општина Брод тренутно има активних 118 судских предмета: 72 извршна, 44 парнична и 2 стечајна предмета.

Према информацијама о материјалном положају пензионера, а према подацима Фонда ПИО на дан 31. маја 2023. године у Броду има 2448 пензионера. Просјечна пензија на подручју наше општине према подацима Фонда износи 430,75 КМ што је за скооро 4% нише од републичког просјека.

Након расправе одборника, Извјештаји о стању безбједности саобраћаја на подручју општине Брод за 2022. годину није усвојен.

Усвојена је и Информација о корисницима социјалне заштите на подручју општине Брод. У ЈУ Центар за социјални рад Брод, грађани поред основних права прописаних Законом, остварују и проширена права из области социјалне заштите, у складу са Законом и Одлукама Скупштине општине Брод.

Ради се о праву на субвецију социјално најугроженијег дијела становништва општине Брод ради побољшавања животног стандарда, праву на субвенцију најугроженијег дијела становништва општине Брод ради помоћи у плаћању трошкова комуналија, право на стимулисање наталитета на подручју општине Брод, право на новчану помоћ за плаћање превоза ученика средње школе са подручја општине Брод, који живе у породицама сложеног социјалног статуса, као и право на сталну мјесечну накнаду породицама са четворо и више дјеце на подручју општине Брод.

У Информацији је наведено да се, у сарадњи са надлежним Министарством здравља и социјалне заштите планира израда нове социо-економске карте становништва и доношење програма социјалне заштите ради планирања потреба становништва и обезбјеђивања финансијских средстава.

Извор: Радио Брод

news
ПРВИ САСТАНАК ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРОДА

У уторак 12. 9. 2023. године у општини Брод одржан је први састанак за израду "Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година"

13.09.2023 06:43

news
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОГРАМА ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Молимо Вас да Ваше приједлоге доставите у писаној форми Организационом одбору до 18.09.2023. године до 10,00 часова.

12.09.2023 07:43

news
ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

"Овогодишњи Сајам показао (је) да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и…

04.09.2023 08:34