+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 28 Septembra, 2023 у 10:12

У сриједу 27. септембра одржана је 30. редовна сједница Скупштине општине Брод. У сусрет Октобарским свечаностима слободе 2023. године, усвојено је Одлука. о додјели признања. Седмооктобарска Повеља Општине Брод додјељује се: Зарић Радивоју, Друговић Далибору и Беквалац Бисерки, док се захвалнице додјељују: Патковић Сими, Пантић Нови, Плавшић Теди, Ђукић Срети, Маринковић Томи, Бановић Виду, Утржен Јовани, Грабовац Синиши, Митрић Дејану, Шукурма Јовану, Васић Николи, Грабовац Марку, Одреду извиђача „Петар Кочић“ Брод и Ивановић Ранки.

Признања ће биће уручена на свечаној сједници Скупштине општине која ће се одржати 7. октобра на Дан општине Брод.

Дужу расправа се водила по питању општинског буџета, а поводом Одлуке о извршењу буџета општине за прво полугодиште ове године. Буџетски издаци износили су  5.724.492,42 КМ, те је дефицит 392.759,19 КМ.

Остварење буџета за текућу годину, начелник општине Зоран Видић је означио као проблематично: „Поред тешке финансијске ситуације у којој се налази Република Српска, евидентан је недостатак финансијских средстава од индиректних пореза који се дозначавају локалним заједницама, и то је један од главних разлога дефицита који имамо“, рекао је Видић. За наредни период најавио је консолидацију буџета.

Скупштина је дала зелено свјетло и Приједлогу Закључка о усвајању Извјештаја о раду ЈУП „Бели анђео“ Брод за радну 2022/2023. годину, затим Приједлогу Закључка о прихватању Информације о раду бродских јавних установа и то основних школа  „Лијешће“ и „Свети Сава“ и средњошколског центра „Никола Тесла“ за 2022. годину.

Усвојена је и Информације о проблему насиља у породици и свим другим облицима насиља, те Нацрт Стратегије развоја социјалног становања Општине Брод за период 2023-2031. године.

Извор: РАДИО БРОД

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23