+387 53 610 116

Вијести

ОДБОРНИЦИ СО БРОД УСВОЈИЛИ СТРАТЕГИЈУ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ЗА ПЕРИОД 2022-2028 И ЈОШ 29 АКАТА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 27 Juna, 2024 у 13:46

На данас одржаном, 39. редовном засједању Скупштине општине (СО) Брод одборници су усвојили свих 30 одлука које су се нашле на дневном реду. Међу најважнијим документима је Стратегија развоја општине за период 2022 – 2028 године.

Начелник општине Брод Зоран Видић је појаснио да је период на који се доноси Стратегија у складу са законским рјешењима која су донесена са виших нивоа власти Републике Српске.

„Драго ми је што је учешће у изради Стратегије узело више наших суграђана из различитих области, односно различитих образовних профила. На нама је да се понашамо у складу са Стратегијом и да је поштујемо у будућности“, казао је начелник општине Брод.

Поред наведене одлуке, одборници су усвојили неколико значајних одлука које се односе на продају плацева за изградњу пословних и стамбених објеката у улицама Бродског батаљона, Сергеја Јесењина, Бранка Ковачевића, Стадионској и другима.

„Јако су важне све ове одлуке које се тичу продаје земљишта за нове пословне субјекте, као и откуп појединих парцела, чиме ћемо повећати имовину Општине Брод“, нагласио је Видић и обавијестио грађане да ће пут у Доњим Мочилима прећи у власништво Општине.

Са наведеном констатацијом сложио се и предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић.

„Без обзира на нашу, понекад и претјерану самокритику то значи да се ипак нешто јако позитивно дешава у нашем граду“, казао је Крушкоњић.

Највише расправе одборника изазвао је Приједлог Закључка о прихватању Информације о пословању Јавног комуналног предузећа „Комвод“ а.д. Брод за 2023. годину.

„Мислим да је ова тачка са пуним правом изазвала дискусију и то тако треба јер људи раде један озбиљан и важан посао на подручју општине Брод. Ми морамо да се боримо да сачувамо стабилност тог предузећа колико год било могуће у овим условима и да се побринемо да се тамо поштују права радника, а да истовремено грађани имају услуге на задовољавајућем нивоу“, нагласио је начелник општине Брод Зоран Видић.

Одборници су, између осталог, усвојили Извјештај о безбједности саобраћаја на подручју општине Брод, те Закључак о усвајању Извјештаја о раду Јавног предузећа „Радио Брод“ за 2023. годину.

Усвојен је и Извјештај о реализацији Стратегије развоја општине Брод за период 2016 – 2022. година у 2023. години.

Коментаришући данашњу сједницу предсједник Скупштине општине Брод је казао да је његов утисак да је данашње засједање показало да је изборна кампања већ почела.

„Било је ту и доста корисних и конструктивних расправа, мада смо се сви заједно често удаљавали од тема данашњих тачака дневног реда, али ваљда је то тако нормално, пошто је изборна година и кампања је увелико кренула“, закључио је Крушкоњић.

news
ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ ВИНСКЕ

Молитвом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен обиљежју испред цркве у Винској данас је одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице. Помен је…

12.07.2024 11:17

news
УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК О РАДУ САВЈЕТОДАВНОГ ОДБОРА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

На основу Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора грађана на подручју Општине Брод, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године, Савјетодавни одбор грађана на 1. конститутивној сједници, одржаној дана 08.07.2024. године, доноси ПОСЛОВНИКо…

11.07.2024 12:44

news
ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРД "САВА" БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 14. ЈУЛ

Спортско риболовно друштво “Сава” Брод обавјештава своје чланове да ће се у недјељу, 14. јула 2024. године одржати годишња сједница Скупштине Друштва. Сједница ће се одржати у сали Скупштине општине…

09.07.2024 12:23