+387 53 610 116

Вијести

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Marta, 2022 у 09:13

У свим јавним установама, институцијама општине Брод као и организацијама и удружењима обиљежен је међународни Дан жена. Овај празник се у Броду обиљежава приредбама у свим предшколским и школским установама, као и пријемима унутар радних колектива.

Традиционално општинска Борачка организација, уз подршку локалне управе, организује пријем и дружење са мајкама погинулих бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. У Борачкој организацији истичу да су свјесни чињенице да мајкама које су изгубиле своје синове туга и бол не престају никад и да ниједан дан за њих не представља срећу, али да ипак траже начин да им бар мало олакшају свакодневницу.

У удружењу „Корак наде“, поводом Међународног дана жена, уприличен је пријем за чланове и њихове мајке. „Ове године празник обиљежавамо и израдом честитки на којим радимо последњих неколико недјеља. Све честитке су уникатне, ручно рађене на нашим креативним радионицама и могу да послуже као лијеп поклон“, рекла је Гордана Ковачевић, предсједница удружења.

У средњошколском центру „Никола Тесла“, међународни Дан жена обиљежен је хумористичном представом.  Глумци, чланови школске драмске секције, послали су јасне свевременске поруке – жене треба цијенити, вољети и указивати им поштовање сваког дана у години.

Начелник општине и предсједник Скупштине општине Брод уприличили су поводом 8. марта пријем за раднице општинске управе. „Овом приликом желим да честитам Дан жена свим дамама. Ово је прилика да се окупимо и захвалимо највриједнијем дијелу ове организације на свему што раде да би рад институције и живот грађана био бољи. Мислим да насмијана лица наших радница говори довољно о искрености односа општинске управе према њима, и мислим да су колегијални однос и атмосфера међу радницима све бољи“, рекао је Зоран Видић, начелник општине.

Извор: Информативни портал Радио Брода - појединачне новости са ових догађаја можете прочитати на овом порталу.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48