+387 53 610 116

Вијести

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ СМЈЕШТАЈА ЗА ЛИЦА ИЗ РЕАДМИСИЈЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Februara, 2022 у 07:58

img

У општини Брод 10.2.2022. године одржан је састанак представника локалне власти са представницима Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Републички секретаријат за расељена лица и миграције. Тема састанка је била прихват држављана БиХ који се враћају на основу споразума о реадмисији, и реализација пројекта Министарства за људска права и избјеглице БиХ у сарадњи са Савезним уредом за миграције и избјеглице Републике Њемачке.

Предсједник реадмисионог тима општине Брод Синиша Јаћимовић је рекао да је Брод од новембра мјесеца 2020. године у систему реадмисије, а на основу сарадње са Министарством кандидован је пројекат за санацију 4 стамбене јединице, вриједан око 180 000 КМ. "За обнову 4 стамбене јединице, гдје би биле смјештене особе из овог процеса, општина Брод је кандидовала простор односно спрат Дома здравља" навео је Јаћимовић.

"Ради се о подршци организовања система за прихват држављана БиХ по основу Споразума о реадмисији" рекао је Аднан Механија, стручни сарадник Министарства. На састанку су договорене појединости око финансирања пројекта у коме би финансијски учествовао и Републички секретаријат за расељена лица и миграције као и општина Брод.

"Вриједност укупног пројекта '"Подршка систему прихвата држављана БиХ који се враћају по основу Споразума о реадмисији између БиХ и Републике Њемачке" је 600 000 еура", казала је Драгана Видић, начелник Oдјељења за послове реадмисије у Републичком секретаријату.

Уколико би пројекат био реализован, боравак лица из реадмисије у стамбеним јединицама финансирало би Министарство за људска права и избјеглице БиХ док би општина Брод ове стамбене јединице, уколико су слободне, могла користити за смјештај социјално угрожених лица на одређени период.

Извор: Radiobrod.live

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19