+387 53 610 116

Вијести

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: ПРИЈАВЕ ЗА РЕГРЕСИРАНО ДИЗЕЛ ГОРИВО МОГУ СЕ ПОДНИЈЕТИ ДО 15. МАЈА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 3 Aprila, 2024 у 10:53

Пољопривредни произвоћачи са подручја општине Брод могу да до 15. маја 2024. године Агенцији за аграрна плаћања (АПИФ) поднесу пријаве сјетвених површина за остварење права на регресирано дизел гориво.

"Право на регресирано дизел гориво имају сви пољопривредни произвођачи регистровани у АПИФ, њих 380 са подручја Брода, који користе обрадиву површину од минимално једног хектара“, казао је Синиша Јаћимовић, стручни сарадник за пољопривреду у Административној служби општине Брод и додаје:

„Право се остварује на основу сјетвених површина и када измире дуговања према Јавном предузећу 'Противградна превентива Републике Српске' за пријављене сјетвене површине, те измире обавезе по основу доприноса за здравствено осигурање".

Он је објаснио да ће уношењем података у АПИФ надлежно министарство доставити спискове општини и биће сачињени обрасци које пољопривредници произвођачи могу преузети у Шалтер сали општине.

Подјела регресираног дизел горива ће се вршити до 15. новембра текуће године.

„Подјела регресираног дизел горива вршиће се на „Нестро“ и „Брчко гас“ бензинским пумпама у Броду, а гориво је могуће преузети и на за то одређеним пумпама ван територије Брода. Када је ријеч о количинама, ради се о 100 литара по хектару, а суфинансирање Министарства пољопривреде Републике Српске износи 0,80 КМ по литру“, истакао је Јаћимовић.

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51