+387 53 610 116

Вијести

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: ПРИЈАВЕ ЗА РЕГРЕСИРАНО ДИЗЕЛ ГОРИВО МОГУ СЕ ПОДНИЈЕТИ ДО 15. МАЈА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 3 Aprila, 2024 у 10:53

Пољопривредни произвоћачи са подручја општине Брод могу да до 15. маја 2024. године Агенцији за аграрна плаћања (АПИФ) поднесу пријаве сјетвених површина за остварење права на регресирано дизел гориво.

"Право на регресирано дизел гориво имају сви пољопривредни произвођачи регистровани у АПИФ, њих 380 са подручја Брода, који користе обрадиву површину од минимално једног хектара“, казао је Синиша Јаћимовић, стручни сарадник за пољопривреду у Административној служби општине Брод и додаје:

„Право се остварује на основу сјетвених површина и када измире дуговања према Јавном предузећу 'Противградна превентива Републике Српске' за пријављене сјетвене површине, те измире обавезе по основу доприноса за здравствено осигурање".

Он је објаснио да ће уношењем података у АПИФ надлежно министарство доставити спискове општини и биће сачињени обрасци које пољопривредници произвођачи могу преузети у Шалтер сали општине.

Подјела регресираног дизел горива ће се вршити до 15. новембра текуће године.

„Подјела регресираног дизел горива вршиће се на „Нестро“ и „Брчко гас“ бензинским пумпама у Броду, а гориво је могуће преузети и на за то одређеним пумпама ван територије Брода. Када је ријеч о количинама, ради се о 100 литара по хектару, а суфинансирање Министарства пољопривреде Републике Српске износи 0,80 КМ по литру“, истакао је Јаћимовић.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23