+387 53 610 116

Вијести

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Decembra, 2023 у 11:06

Начелник општине Брод Зоран Видић уприличио је у петак 22. децембра традиционални новогодишњи пријем. Пријему, организованом у хотелу „Onix“, присуствовали су представници привредног, јавног и политичког живота општине те бројни гости, пријатељи и сарадници.

Обраћајући се присутнима, начелник Видић се осврнуо на протекли период, те активности које су вођене и предузимане на развоју опшине Брод.

"Година је била изазовна и слободно могу рећи и тешка. И поред тога успјели смо финансирати све оне обавезе које мора да обезбједи једна локална заједница. Значајну подршку у свему овоме пружили су нам бројни бродски привредници, првенствено у дијелу спортских активности али и невладиног сектора. То нам је у значајној мјери олакшало активности у 2023. години и створило претпоставке за напредовање у одређеним областима у 2024. години" истакао је Видић.

Казао је да све ово није само плод рада садашње администрације него је и у прошлости било потребно створити бројне предуслове, односно донијети низ одговарајућих одлука чији је основни циљ побољшање услова живота и пословања на подручју Брода.

"Када шаљемо добре и позитивне сигнале са политичке сцене Брода према другим органима власти, како на нивоу Републике Српске и БиХ тако и земаља у региону, јављају се и одређени резултати. Један од тих резултата је планирана реконструкција граничног прелаза у Броду, пресељење Царинског терминала. Такође и почетак одређених привредних активности које ће бити актуелне у 2024. години" нагласио је Видић.

Што се тиче Скупштине општине већина одлука је донесена једногласно, првенствено када су у питању ствари које су у интересу Брода навео је Видић.

"Постоји подршка, разумјевање и узајамно поштовање да у будућности можемо да урадимо добре ствари за Брод. Мислим да када постоји један колективитет одлучивања и мишљења да се могу направити прави резултати. Првенствено по питању побољшања пословног амбијента на подручју општине. Три године је с једне стране дуг период, али с друге стране и кратак период  да би смо промјенили неке навике, углед и имиџ који смо имали до сада, али мислим да се, с обзиром на садашњи пресјек стања, крећемо у добром правцу" рекао је Видић.

Истакао је да ће се и у наредном периоду бити провођене активности да се Брод презентује на најбољи и најљепши могући начин према околним општинама и градовима и остатку земље.

Пријему је присуствовао велики број гостију који су кроз дружење и разговор у свечаној атмосфери сумирали резултате остварене у овој години и износили планове за наредну годину.

Мика Зечевић један од власника фирме „ДМ Монтажа“ која се бави ремонтом и израдом дијелова  за енергетских постројења истиче да је за њих пословна 2023. година била успјешна.

"Планиране активности су остварене и већ су утврђени послови за 2024. годину. Бићемо задовољни ако наредна година буде на нивоу 2023. године", истакао је Зечевић.

Међу бројним привредницима био је и Новица Јовичић који се дуги низ година бави трговинском дјелатношћу.

"Из године у годину трошкови су све већи. Цијене расту, марже су такве какве јесу. Осјети се и недостатак радне снаге. Упркос томе успјевамо да одржимо посао. Ово је породични бизнис и сви смо укључени у рад и функционисање ТР „Јасна“. Да није тако мислим да се не би могли одржати у овом послу", рекао је Јовичић.

На крају обраћања, у своје име и у име општинске управе, начелник Видић честитао је наступајуће празнике и пожелио свима много среће, здравља и успјеха у наредној години. 

Извор, текст и фото: Радио Брод

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15