+387 53 610 116

Вијести

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Decembra, 2023 у 11:06

Начелник општине Брод Зоран Видић уприличио је у петак 22. децембра традиционални новогодишњи пријем. Пријему, организованом у хотелу „Onix“, присуствовали су представници привредног, јавног и политичког живота општине те бројни гости, пријатељи и сарадници.

Обраћајући се присутнима, начелник Видић се осврнуо на протекли период, те активности које су вођене и предузимане на развоју опшине Брод.

"Година је била изазовна и слободно могу рећи и тешка. И поред тога успјели смо финансирати све оне обавезе које мора да обезбједи једна локална заједница. Значајну подршку у свему овоме пружили су нам бројни бродски привредници, првенствено у дијелу спортских активности али и невладиног сектора. То нам је у значајној мјери олакшало активности у 2023. години и створило претпоставке за напредовање у одређеним областима у 2024. години" истакао је Видић.

Казао је да све ово није само плод рада садашње администрације него је и у прошлости било потребно створити бројне предуслове, односно донијети низ одговарајућих одлука чији је основни циљ побољшање услова живота и пословања на подручју Брода.

"Када шаљемо добре и позитивне сигнале са политичке сцене Брода према другим органима власти, како на нивоу Републике Српске и БиХ тако и земаља у региону, јављају се и одређени резултати. Један од тих резултата је планирана реконструкција граничног прелаза у Броду, пресељење Царинског терминала. Такође и почетак одређених привредних активности које ће бити актуелне у 2024. години" нагласио је Видић.

Што се тиче Скупштине општине већина одлука је донесена једногласно, првенствено када су у питању ствари које су у интересу Брода навео је Видић.

"Постоји подршка, разумјевање и узајамно поштовање да у будућности можемо да урадимо добре ствари за Брод. Мислим да када постоји један колективитет одлучивања и мишљења да се могу направити прави резултати. Првенствено по питању побољшања пословног амбијента на подручју општине. Три године је с једне стране дуг период, али с друге стране и кратак период  да би смо промјенили неке навике, углед и имиџ који смо имали до сада, али мислим да се, с обзиром на садашњи пресјек стања, крећемо у добром правцу" рекао је Видић.

Истакао је да ће се и у наредном периоду бити провођене активности да се Брод презентује на најбољи и најљепши могући начин према околним општинама и градовима и остатку земље.

Пријему је присуствовао велики број гостију који су кроз дружење и разговор у свечаној атмосфери сумирали резултате остварене у овој години и износили планове за наредну годину.

Мика Зечевић један од власника фирме „ДМ Монтажа“ која се бави ремонтом и израдом дијелова  за енергетских постројења истиче да је за њих пословна 2023. година била успјешна.

"Планиране активности су остварене и већ су утврђени послови за 2024. годину. Бићемо задовољни ако наредна година буде на нивоу 2023. године", истакао је Зечевић.

Међу бројним привредницима био је и Новица Јовичић који се дуги низ година бави трговинском дјелатношћу.

"Из године у годину трошкови су све већи. Цијене расту, марже су такве какве јесу. Осјети се и недостатак радне снаге. Упркос томе успјевамо да одржимо посао. Ово је породични бизнис и сви смо укључени у рад и функционисање ТР „Јасна“. Да није тако мислим да се не би могли одржати у овом послу", рекао је Јовичић.

На крају обраћања, у своје име и у име општинске управе, начелник Видић честитао је наступајуће празнике и пожелио свима много среће, здравља и успјеха у наредној години. 

Извор, текст и фото: Радио Брод

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48