Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

НОВЕ КУЋЕ ЗА 15 ПОРОДИЦА

У Броду је јуче озваничен завршетак изградње или обнове 15 кућа за расељена и интерно расељена лица. Куће су изграђене у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вриједност радова износи 490.000 КМ. Давор Чордаш в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције је напоменуо да се Регионални стамбени програм имплементира на цијелом простору Републике Српске гдје се гради 750 стамбених јединица, од којих ће највећи дио бити завршен у овој години.

Чордаш је рекао да је до сада у оквиру овог програма у Броду изграђено 61 кућа и 15 станова у шта је инвестирано око 2,8 милиона КМ. Поред донаторских средстава, Влада РС за општину Брод је за ову годину осигурала 100.000 КМ, а средства су намјењена за стамбено збрињавање интерно расељених и повратника у ову општину.

Начелник Видић се захвалио Секретаријату за избјегла и расељена лица и миграције и Влади Српске на препознавању потреба Брода. Додао је да ће локална управа припремити апликације за будуће пројекте. Након разговора у згради општине, Чордаш и Видић су посјетили кориснике којима су куће изграђене у Сијековцу, Бродском пољу и Лијешћу.

Извор текст и фото: Радио Брод и Републички секретаријат за расељена лица и миграције

eskort eskişehir -

Personel Sağlık