+387 53 610 116

Вијести

НИКОЛИЋ: БРОЂАНИ ПОНОСНИ НА СВОЈ ЗАВИЧАЈ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 11 Februara, 2024 у 18:13

Општина Брод, Туристичка организација општине Брод, Удружење „Корени“ Брод, Удружење жена „Ђурђевак“ из Лијешћа и Културно-умјетничко друштво „Душко Трифуновић“ представили су привредне и туристичке потенцијале, те културу, традицију и обичаје нашег града и Посавине на данас одржаном Сајму завичаја у Новом Саду.

На петом по реду "Сајму завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу", који традиционално окупља Србе из цијелог региона, вриједности свога краја представило је више од 160 излагача из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Црне Горе.

Сајам су отворили министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Никола Селаковић, потпредсједник Владе и министар одбране Милош Вучевић, као и директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.

Општину Брод је заједно са Туристичком организацијом, удружењима и КУД-ом, представљао Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

„Драго ми је што смо добили прилику да се нађемо међу 160 излагача из цијелог региона и искористили смо је како бисмо  размијенили искуства и идеје које нам могу помоћи да унаприједимо сарадњу“, казао је Николић и додао:

„Брођани су показали колико воле свој крај, културу, обичаје и традицију и колико су поносни на свој завичај.“

Новосадски „Сајам завичаја“ организује Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону под покровитељством Покрајинске владе.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15