Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

На Петровдан у МЗ Винска

Сваке године 12. јула на Петровдан,  у МЗ Винска служи се помен парастос погинулим борцима ове мјесне заједнице.

Млади који чувају успомену на храбре борце који су бранили и одбранили своја огњишта и Републику Српску, рекли су да се сваке године на празник Светог Петра и Павла поред споменика погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату окупи велики број Брођана  у жељи да се  никада не забораве имена јунака који животе дадоше да би ми данас живјели у миру у Републици Српској.

Зоран Видић, предсједник Предсједништва Борачке организације Брод, обратио се присутнима рекавши да су у Винској на споменику уклесана 24 имена бораца који су у рат кренули да бране своје породице и своју земљу.

„Данас смо овдје на Петровдан како би кроз молитвено сјећање одали дужну почаст нашим погинулим херојима. Сви наши српски празници су везани за сјећање на светитеље који су страдали за вјеру и православље. И наши српски борци у тешка ратна времена нису се одрекли наше вјере и свог православља. Зато су и животе дали“, рекао је Видић.

Вијенце су положиле породице погинулих бораца, представници општинске борачке организације и МОБ, представник локалне власти и мјесне заједнице Винска.    

eskort eskişehir -

Personel Sağlık