+387 53 610 116

Вијести

Начелник Видић пожелио добродошлицу дјеци с Космета

Аутор: admin | Ажурирано: 22 Juna, 2021 у 11:04

За дјеца с Косова и Метохије која бораве у породицама својих вршњака у Броду начелник општине Зоран Видић  данас је у Светосавском дому, при храму Покров пресвете Богородице, уприличио пријем и том прилико дјеци и њиховим наставницима пожелио угодан боравак у нашој општини, те им уручио пригодне поклоне.

Након посјете православном храму, Видић је истакао да је општина Брод и ове године  широм отворила врата  за шеснаесторо дјеце из Грачанице са Косова и Метохије, и настоји бити добар домаћин.

Изразио је наду да ће пријатељства која стекну оставити неизбрисив траг сјећања на посјету бродској општини и бити залог будућег дуготрајног братског пријатељства.

Ове године у Републици Српској борави око 450 дјеце са Косова и Метохије и њихових наставнике. Домаћини су породице из Брода, Приједора, Језера, Брчког, Прњавора, Требиња, Челинца, Шамца и Милићима.

Начелник Видић се захвалио свима који су помогли реализацију овог значајног пројекта који, према његовој оцјени, значи повезивање истог народа, вјере и сарадње образовних институција.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23