+387 53 610 116

Вијести

Начелник Видић пожелио добродошлицу дјеци с Космета

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 22 Juna, 2021 у 11:04

img

За дјеца с Косова и Метохије која бораве у породицама својих вршњака у Броду начелник општине Зоран Видић  данас је у Светосавском дому, при храму Покров пресвете Богородице, уприличио пријем и том прилико дјеци и њиховим наставницима пожелио угодан боравак у нашој општини, те им уручио пригодне поклоне.

Након посјете православном храму, Видић је истакао да је општина Брод и ове године  широм отворила врата  за шеснаесторо дјеце из Грачанице са Косова и Метохије, и настоји бити добар домаћин.

Изразио је наду да ће пријатељства која стекну оставити неизбрисив траг сјећања на посјету бродској општини и бити залог будућег дуготрајног братског пријатељства.

Ове године у Републици Српској борави око 450 дјеце са Косова и Метохије и њихових наставнике. Домаћини су породице из Брода, Приједора, Језера, Брчког, Прњавора, Требиња, Челинца, Шамца и Милићима.

Начелник Видић се захвалио свима који су помогли реализацију овог значајног пројекта који, према његовој оцјени, значи повезивање истог народа, вјере и сарадње образовних институција.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22