+387 53 610 116

Вијести

Начелник Видић пожелио добродошлицу дјеци с Космета

Аутор: admin | Ажурирано: 22 Juna, 2021 у 11:04

За дјеца с Косова и Метохије која бораве у породицама својих вршњака у Броду начелник општине Зоран Видић  данас је у Светосавском дому, при храму Покров пресвете Богородице, уприличио пријем и том прилико дјеци и њиховим наставницима пожелио угодан боравак у нашој општини, те им уручио пригодне поклоне.

Након посјете православном храму, Видић је истакао да је општина Брод и ове године  широм отворила врата  за шеснаесторо дјеце из Грачанице са Косова и Метохије, и настоји бити добар домаћин.

Изразио је наду да ће пријатељства која стекну оставити неизбрисив траг сјећања на посјету бродској општини и бити залог будућег дуготрајног братског пријатељства.

Ове године у Републици Српској борави око 450 дјеце са Косова и Метохије и њихових наставнике. Домаћини су породице из Брода, Приједора, Језера, Брчког, Прњавора, Требиња, Челинца, Шамца и Милићима.

Начелник Видић се захвалио свима који су помогли реализацију овог значајног пројекта који, према његовој оцјени, значи повезивање истог народа, вјере и сарадње образовних институција.

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24