+387 53 610 116

Вијести

НАБАВЉЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА РЕЦИКЛАЖУ ПАПИРА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 21 Februara, 2024 у 13:07

Јавно комунално предузеће "КОМВОД" а.д. Брод ће током наредних неколико дана на осам локација на подручју општине Брод поставити нове контејнере за рециклажу папира. Ријеч је о пројекту набавке контејнера који су заједно спровели Одсјек за локални и економски развој општине Брод и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

Иницијатор пројекта је Привредни савјет општине Брод, а реализовао га је Одсјек за локални развој Општине Брод.

„Ријеч је о трећем у низу пројеката ове врсте које смо успјешно завршили у посљедње двије године. Први пројекат се односио на набавку пресе за балирање отпада, други на набавку алата за потребе 'КОМВОД-а", а трећи, овај посљедњи се односи на набавку рециклажних контејнера“, изјавио је Небојша Гаџа из Одсјека за локални развој.

Како кажу у овом Одсјеку, циљ је да се подигне свијест о значају правилног складиштења отпада, односно о значају рециклаже. Друга димензија је самоодрживост пројекта, с обзиром на то да су контејнери намијењени за одлагање папирног отпада као материјала који може лако поново да се употријеби.

„Све наведено, поред еколошке има и врло важну економску димензију“, истичу у Одсјеку за локални развој Општине Брод.

Зато су предложили ЈКП „КОМВОД“ да један број контејнера за рециклажу папира поставе поред образовно-васпитних установа како би најмлађи Брођани стекли навику рециклирања, те у раној младости имали увид у то колико је очување животне средине важно за будућност.

„Захвални смо реализаторима пројекта. Додатни контејнери за рециклажу ће нам свакако добро доћи. Овим путем апелујемо на наше суграђане да воде рачуна о ознакама на контејнерима за отпад. Конкретно, да у ове нове контејнере са ознаком за папир убацују искључиво ту врсту отпада“, сапштено је из бродског "КОМВОД-а".

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51