+387 53 610 116

Вијести

НАБАВЉЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА РЕЦИКЛАЖУ ПАПИРА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 21 Februara, 2024 у 13:07

Јавно комунално предузеће "КОМВОД" а.д. Брод ће током наредних неколико дана на осам локација на подручју општине Брод поставити нове контејнере за рециклажу папира. Ријеч је о пројекту набавке контејнера који су заједно спровели Одсјек за локални и економски развој општине Брод и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

Иницијатор пројекта је Привредни савјет општине Брод, а реализовао га је Одсјек за локални развој Општине Брод.

„Ријеч је о трећем у низу пројеката ове врсте које смо успјешно завршили у посљедње двије године. Први пројекат се односио на набавку пресе за балирање отпада, други на набавку алата за потребе 'КОМВОД-а", а трећи, овај посљедњи се односи на набавку рециклажних контејнера“, изјавио је Небојша Гаџа из Одсјека за локални развој.

Како кажу у овом Одсјеку, циљ је да се подигне свијест о значају правилног складиштења отпада, односно о значају рециклаже. Друга димензија је самоодрживост пројекта, с обзиром на то да су контејнери намијењени за одлагање папирног отпада као материјала који може лако поново да се употријеби.

„Све наведено, поред еколошке има и врло важну економску димензију“, истичу у Одсјеку за локални развој Општине Брод.

Зато су предложили ЈКП „КОМВОД“ да један број контејнера за рециклажу папира поставе поред образовно-васпитних установа како би најмлађи Брођани стекли навику рециклирања, те у раној младости имали увид у то колико је очување животне средине важно за будућност.

„Захвални смо реализаторима пројекта. Додатни контејнери за рециклажу ће нам свакако добро доћи. Овим путем апелујемо на наше суграђане да воде рачуна о ознакама на контејнерима за отпад. Конкретно, да у ове нове контејнере са ознаком за папир убацују искључиво ту врсту отпада“, сапштено је из бродског "КОМВОД-а".

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23