+387 53 610 116

Вијести

МЈЕШТАНИ УЛИЦА 1. СРПСКОГ БАТАЉОНА И ПИЛОТА БРАНКА ПЈАНИЋА МОГУ ПОДНОСИТИ ЗАХТЈЕВЕ ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Aprila, 2024 у 12:13

Сви власници кућа у улицама 1. Српског батаљона и Пилота Бранка Пјанића могу подносити захтјеве за прикључење својих објеката на навоизграђену канализациону мрежу, потврдили су у Одјељењу за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију.

Војислав Милосављевић, начелник Одјељења, напоменуо је да је 21. марта између општине Брод и предузећа „МГ Минд“ као извођача радова, извршена примопредаја изведених радова и створени су услови за прикључење објеката на канализациони систем.

- До одлагања примопредаје је дошло искључиво на захтјев општине јер смо чекали крај грађевинске сезоне и да дође до природног слијегања, јер је због дубине ископа долазило до слијегања насипног материјала на траси којом су постављени канализациони водови, али и да се испита сам систем, да није дошло до неких пропуста -, објашњава Милосављевић.

Он је позвао грађане да се за сам поступак прикључења на канализациону мрежу обрате у Јавно комунално предузеће „Комвод“ Брод.

"У „Комводу“ ће дати прецизна објашњења везано за прикључак, тако да грађани за све техничке и друге услове треба да се јаве у предузеће надлежно за овај дио посла. Општина Брод ће највјероватније већ на сљедећој сједници Скупштине општине донијети одлуку о преносу права коришћења канализационе мреже на „Комвод“, што ће отклонити све претпоставке да се систем стави у функцију", навео је Милосављевић.

Истакао је да ће општина, у складу са могућностима, наставити са инвестицијама у инфраструктуру и да је у плану да се у догледно вријеме асфалтирају поменуте улице.

"У овом моменту не могу рећи да ли ће то бити до краја године, али наша жеља и приоритет је да изнађемо средства и асфалтирамо ове улице гдје смо ријешили комунале предуслове", рекао је Милосављевић.

Градња нове канализационе мреже у улицама Пилота Бранка Пјанића и 1. Српског батаљона, у Мјесној заједници Бродско поље 2, почела је у јулу прошле године.

Укупно је изграђено око километар канализационе мреже, а вриједност инвестиције, коју су суфинансирали општина Брод и Влада Републике Српске, износила је 380.000 КМ.

Извор / Фото: Д.И. / radiobrod.net

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50