+387 53 610 116

Вијести

МЈЕШТАНИ УЛИЦА 1. СРПСКОГ БАТАЉОНА И ПИЛОТА БРАНКА ПЈАНИЋА МОГУ ПОДНОСИТИ ЗАХТЈЕВЕ ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 2 Aprila, 2024 у 12:13

Сви власници кућа у улицама 1. Српског батаљона и Пилота Бранка Пјанића могу подносити захтјеве за прикључење својих објеката на навоизграђену канализациону мрежу, потврдили су у Одјељењу за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију.

Војислав Милосављевић, начелник Одјељења, напоменуо је да је 21. марта између општине Брод и предузећа „МГ Минд“ као извођача радова, извршена примопредаја изведених радова и створени су услови за прикључење објеката на канализациони систем.

- До одлагања примопредаје је дошло искључиво на захтјев општине јер смо чекали крај грађевинске сезоне и да дође до природног слијегања, јер је због дубине ископа долазило до слијегања насипног материјала на траси којом су постављени канализациони водови, али и да се испита сам систем, да није дошло до неких пропуста -, објашњава Милосављевић.

Он је позвао грађане да се за сам поступак прикључења на канализациону мрежу обрате у Јавно комунално предузеће „Комвод“ Брод.

"У „Комводу“ ће дати прецизна објашњења везано за прикључак, тако да грађани за све техничке и друге услове треба да се јаве у предузеће надлежно за овај дио посла. Општина Брод ће највјероватније већ на сљедећој сједници Скупштине општине донијети одлуку о преносу права коришћења канализационе мреже на „Комвод“, што ће отклонити све претпоставке да се систем стави у функцију", навео је Милосављевић.

Истакао је да ће општина, у складу са могућностима, наставити са инвестицијама у инфраструктуру и да је у плану да се у догледно вријеме асфалтирају поменуте улице.

"У овом моменту не могу рећи да ли ће то бити до краја године, али наша жеља и приоритет је да изнађемо средства и асфалтирамо ове улице гдје смо ријешили комунале предуслове", рекао је Милосављевић.

Градња нове канализационе мреже у улицама Пилота Бранка Пјанића и 1. Српског батаљона, у Мјесној заједници Бродско поље 2, почела је у јулу прошле године.

Укупно је изграђено око километар канализационе мреже, а вриједност инвестиције, коју су суфинансирали општина Брод и Влада Републике Српске, износила је 380.000 КМ.

Извор / Фото: Д.И. / radiobrod.net

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51