+387 53 610 116

Вијести

МОНТЕ КАРЛО ПОБЈЕДНИК ТУРНИРА У БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 31 Jula, 2023 у 07:07

У петак и суботу 28. и 29. јула, караван 3x3 лиге Републике Српске зауставио се у Броду. Ова општина је домаћин уличне кошарке већ више од десет година, рекао је начелник општине Брод, Зоран Видић, и додао да је ово друга година како је бродска улична кошарка дио лиге Републике Српске.

Првог дана турнира, у полуфиналу млађих кадета играли су Кафе Моцарт из Славонског Брода и 3x3 Дервента, док је други пар полуфинала била екипа 3x3 Тузла и Она моја Добој. у финалу екипа из Тузле побиједила је Дервенту резултатом 21:9. Побједник у шутирању тројки био је Огњен Василић.

Горан Гарачић предсједник организационог одбора и члан управног одбора лиге 3x3 Републике Српске (РС) рекао је да је из године у годину већи квалитет игре што је   препознала и Међународна кошаркашка федерација (FIBA3X3) и ове године додијелила виши ниво, и када је у питању бодовање приликом учешћа на турниру.

Другог дана турнира лиге 3x3 РС у финалу су играле екипе Монте Карло и Ресторан Јовић, а славила је екипа Монте Карло побједом 21: 20. Побједник такмичења у закуцавању је Срђан Гаврић.

Љубиша Шикарац, предсједник лиге 3x3 РС изразио је захвалност првенствено локалним заједницама које дају огроман допринос при организацији турнира, Кошаркашком савезу и институцијама РС.

Побједник овогодишње лиге 3x3 Републике Српске осваја слот за „Pont du Gard Challenger” који се игра 1. и 2. септембра на југу Француске. 

Извор: Радио Брод - цијелу репортажу са овог догађаја погледајте на порталу Радио Брода: www.radiobrod.net

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24