Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

МОГУЋНОСТИ И ПРЕДНОСТИ ОСИГУРАЊА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ

У сали за састанке општине Брод у четвртак 24.2.2022. године одржана је едукативна презентација о могућности осигурања плодова и усјева код осигуравајућих кућа које своје пословнице имају и на подручју Брода. Представљање је организовано на иницијативу бродског Удружења воћара „Воћар“ уз подршку локалне управе. Овом приликом присутни су се упознали са начином осигурања воћњака, пољопривредних усјева и заштитом производње од бројних ризика и штета изазваних климатским промјенама.

У циљу подршке пољопривредницима на основу Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске субвенционише премије осигурања у износу до 50 %, што значајно умањује учешће осигуравача у укупним трошковима осигурања.

„Општина Брод подржава све активности чији је основни циљ унапређење, али и осигурање пољопривредне производње, те подршке у организовањау едукативних предавања из ове области, а све с циљем осигурања рентабилне и одрживе производње“, истакао је предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић.

Извор: Радио Брод

eskort eskişehir -

Personel Sağlık