+387 53 610 116

Вијести

МОГУЋНОСТИ И ПРЕДНОСТИ ОСИГУРАЊА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Februara, 2022 у 14:01

img

У сали за састанке општине Брод у четвртак 24.2.2022. године одржана је едукативна презентација о могућности осигурања плодова и усјева код осигуравајућих кућа које своје пословнице имају и на подручју Брода. Представљање је организовано на иницијативу бродског Удружења воћара „Воћар“ уз подршку локалне управе. Овом приликом присутни су се упознали са начином осигурања воћњака, пољопривредних усјева и заштитом производње од бројних ризика и штета изазваних климатским промјенама.

У циљу подршке пољопривредницима на основу Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске субвенционише премије осигурања у износу до 50 %, што значајно умањује учешће осигуравача у укупним трошковима осигурања.

„Општина Брод подржава све активности чији је основни циљ унапређење, али и осигурање пољопривредне производње, те подршке у организовањау едукативних предавања из ове области, а све с циљем осигурања рентабилне и одрживе производње“, истакао је предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић.

Извор: Радио Брод

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22