+387 53 610 116

Вијести

МИНИСТАР ХУРТИЋ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Oktobra, 2023 у 07:30

img

У петак 27. октобра у сали за састанке општине уприличена је посјета Севлида Хуртића министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине. Састанку су присуствовали представници појединих вјерских заједница и невладиног сектора са подручја наше општине.

Према ријечима Вање Николића шеф кабинета начелника општине Брод, на састанку се разговарало о могућностима сарадње са овим министарством преко учешћа у појединим пројектима.

-Брод је већ сарађивао са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, а у будућности ћемо покушати да ту сарадњу интензивирамо. Акценат је на стамбеном збрињавању избјеглих и расељених лица, али разговарали смо и о учешћу овог министарства у изградњи инфраструктуре у нашем граду. Што се тиче локалне заједнице, ми ћемо се ставити на располагање вјерским заједницама и невладиним организацијама како би пројекти упућени на јавне позиве овог Министарства били што бољи - рекао је Николић.

Министар за избјегла и расељена лица Севлид Хуртић у Броду је разговарао са представницима локалне управе, вјерских заједница и невладиних организација о пројектима за које његово министарство расписује јавне позиве, али и пројектима са којима се може аплицирати на јавне позиве других министарстава.

-Било је разговора и о другим пројектима, потребној документацију коју требају упутити на јавни позив, а нама је веома важно да у изради и предаји пројектне документације учествује и локална власт. Својевремено је у Броду реализован пројекат ЦЕБ 2 i РСП, а ми сад идемо у пројекат ЦЕБ 3 и покушавамо да ријешимо све колективне и алтернативне смјештаје – рекао је Хуртић и додао да у БиХ има још око 4000 породица којима није ријешено основно стамбено питање. У новембру мјесецу, Министарство за људска права и избјеглице БиХ расписаће јавни позив, а према ријечима Николића, локална власт заједно са представницима вјерских конфесија и невладиног сектора ће размотрити најбољи пројекат са којим ће аплицирати на јавни позив овог министарства.

Извор: Радио Брод

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42