+387 53 610 116

Вијести

МИНИСТАР ХУРТИЋ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Oktobra, 2023 у 07:30

У петак 27. октобра у сали за састанке општине уприличена је посјета Севлида Хуртића министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине. Састанку су присуствовали представници појединих вјерских заједница и невладиног сектора са подручја наше општине.

Према ријечима Вање Николића шеф кабинета начелника општине Брод, на састанку се разговарало о могућностима сарадње са овим министарством преко учешћа у појединим пројектима.

-Брод је већ сарађивао са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, а у будућности ћемо покушати да ту сарадњу интензивирамо. Акценат је на стамбеном збрињавању избјеглих и расељених лица, али разговарали смо и о учешћу овог министарства у изградњи инфраструктуре у нашем граду. Што се тиче локалне заједнице, ми ћемо се ставити на располагање вјерским заједницама и невладиним организацијама како би пројекти упућени на јавне позиве овог Министарства били што бољи - рекао је Николић.

Министар за избјегла и расељена лица Севлид Хуртић у Броду је разговарао са представницима локалне управе, вјерских заједница и невладиних организација о пројектима за које његово министарство расписује јавне позиве, али и пројектима са којима се може аплицирати на јавне позиве других министарстава.

-Било је разговора и о другим пројектима, потребној документацију коју требају упутити на јавни позив, а нама је веома важно да у изради и предаји пројектне документације учествује и локална власт. Својевремено је у Броду реализован пројекат ЦЕБ 2 i РСП, а ми сад идемо у пројекат ЦЕБ 3 и покушавамо да ријешимо све колективне и алтернативне смјештаје – рекао је Хуртић и додао да у БиХ има још око 4000 породица којима није ријешено основно стамбено питање. У новембру мјесецу, Министарство за људска права и избјеглице БиХ расписаће јавни позив, а према ријечима Николића, локална власт заједно са представницима вјерских конфесија и невладиног сектора ће размотрити најбољи пројекат са којим ће аплицирати на јавни позив овог министарства.

Извор: Радио Брод

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05