+387 53 610 116

Вијести

МИНИСТАР ХУРТИЋ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 30 Oktobra, 2023 у 07:30

У петак 27. октобра у сали за састанке општине уприличена је посјета Севлида Хуртића министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине. Састанку су присуствовали представници појединих вјерских заједница и невладиног сектора са подручја наше општине.

Према ријечима Вање Николића шеф кабинета начелника општине Брод, на састанку се разговарало о могућностима сарадње са овим министарством преко учешћа у појединим пројектима.

-Брод је већ сарађивао са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, а у будућности ћемо покушати да ту сарадњу интензивирамо. Акценат је на стамбеном збрињавању избјеглих и расељених лица, али разговарали смо и о учешћу овог министарства у изградњи инфраструктуре у нашем граду. Што се тиче локалне заједнице, ми ћемо се ставити на располагање вјерским заједницама и невладиним организацијама како би пројекти упућени на јавне позиве овог Министарства били што бољи - рекао је Николић.

Министар за избјегла и расељена лица Севлид Хуртић у Броду је разговарао са представницима локалне управе, вјерских заједница и невладиних организација о пројектима за које његово министарство расписује јавне позиве, али и пројектима са којима се може аплицирати на јавне позиве других министарстава.

-Било је разговора и о другим пројектима, потребној документацију коју требају упутити на јавни позив, а нама је веома важно да у изради и предаји пројектне документације учествује и локална власт. Својевремено је у Броду реализован пројекат ЦЕБ 2 i РСП, а ми сад идемо у пројекат ЦЕБ 3 и покушавамо да ријешимо све колективне и алтернативне смјештаје – рекао је Хуртић и додао да у БиХ има још око 4000 породица којима није ријешено основно стамбено питање. У новембру мјесецу, Министарство за људска права и избјеглице БиХ расписаће јавни позив, а према ријечима Николића, локална власт заједно са представницима вјерских конфесија и невладиног сектора ће размотрити најбољи пројекат са којим ће аплицирати на јавни позив овог министарства.

Извор: Радио Брод

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23