+387 53 610 116

Вијести

КОНСТИТУИСАН САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 9 Jula, 2024 у 09:14

Весна Милошевић изабрана је за предсједавајућу, а Станко Черек за замјеника предсједавајуће Савјетодавног одбора грађана општине Брод. Одлучено је то на првој Конститутивној сједници којa је одржана јуче, 8. јула у просторијама Општине Брод.

Присутни чланови су усвојили и Пословник о раду којим је дефинисан начин рада Савјетодавног одбора, а посебно сазивање састанака, рад на састанцима, начин доношења одлука и аката, записник о раду, улога Општине, те друга питања од значаја за рад Савјетодавног одбора.  

Ово савјетодавно тијело броји седам чланова, чији састав је прописан одредбама члана 5. Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године.

Чланови Савјетодавног одбора се у свом раду воде начелом законитости консензуса, једнакости и транспарентности  чиме су све стране потпуно информисане и упознате с активностима које Савјетодавни одбор предузима у свом раду, при чему су сви чланови Савјетодавног одбора равноправни у изношењу својих ставова при доношењу одлука.

Потврдно гласање већине именованих чланова Савјетодавног одбора грађана представља кворум присутних на сваком састанку. Одлуке се доносе већинским бројем гласова, након што сваки члан добије прилику да отворено изрази своје мишљење.

За рад и одлучивање потребно је да састанку присуствује натполовична већина изабраних чланова Савјетодавног одбора.

Административно-техничке послове за потребе Савјетодавног одбора, као што су, између осталих,  израда позива, дневног реда и записника за потребе организовања и реализацију састанака Савјетодавног одбора, обавља Одјељење за општу управу општине Брод.

Мандат предсједавајуће и замјеника предсједавајуће траје 24 мјесеца, односно двије године. Избор чланова Савјетодавног одбора за сваки наредни мандат врши се расписивањем новог Јавног позива, на начин прописан Правилником.

news
ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ ВИНСКЕ

Молитвом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен обиљежју испред цркве у Винској данас је одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице. Помен је…

12.07.2024 11:17

news
УСВОЈЕН ПОСЛОВНИК О РАДУ САВЈЕТОДАВНОГ ОДБОРА ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

На основу Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора грађана на подручју Општине Брод, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године, Савјетодавни одбор грађана на 1. конститутивној сједници, одржаној дана 08.07.2024. године, доноси ПОСЛОВНИКо…

11.07.2024 12:44

news
ГОДИШЊА СКУПШТИНА СРД "САВА" БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 14. ЈУЛ

Спортско риболовно друштво “Сава” Брод обавјештава своје чланове да ће се у недјељу, 14. јула 2024. године одржати годишња сједница Скупштине Друштва. Сједница ће се одржати у сали Скупштине општине…

09.07.2024 12:23