+387 53 610 116

Вијести

КМФ БРОД ОБЕЗБИЈЕДИО ПЛАСМАН У ПРВУ ЛИГУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 9 Aprila, 2024 у 22:13

Клуб малог фудбала Брод вечерас је на домаћем терену савладао екупу „Викторија“ из Рибника резултатом 10:6 и тиме обезбиједио пролазак у Прву лигу Републике Српске.

Премда је резултат на полувремену био 2:6 у корист гостију, Брођани се нису предавали, па су у другом дијелу утакмице показали велику борбеност, али су и навијачи са трибина одлично одиграли своју улогу.

"Прије свега, велико хвала публици која је дошла да нас бодри у овако огромном броју. Нисам очекивао да ће оволико људи доћи у дворану, број навијача је феноменалан и дали су нам огромну подршку", казао је Бојан Петрић, тренер и играч КМФ Брод.

Домаћи футсалери су ношени атмосфером Спорско-културном центру у само неколико минута стигли предност, а након тога и повели.

"Без подршке не бисмо могли да преокренемо резултат. Утакмица је кренула у корист гостију који су је боље отворили. Чак су водили са четири гола предности на полувремену, али једноставно, нисмо падали. Играли смо своју игру да стигнемо резултат гдје смо ишли гол по гол и успјели смо да се вратимо 'из мрвих'уз сјајну подршку", додао је Петрић.

Сваки добар потез, сваку шансу, те сваку лопту у мрежи противника публика је испратила аплаузом и овацијама.  

"Ми се нисмо предавали, а они су нас дизали сваког секунда све више и више и мислим да Брод заслужује ову Прву лигу. Сјајан је осјећај поред овакве публике да се уђе у Прву лигу", закључио је Бојан.

И противнички тим је вечерас у бродском Дому спортова имао своје навијаче. Премда су остали разочарани резултатом, свјесни су да је побједа домаћина сасвим заслужена.

„Сјајна је прва утакмица била, такође и друга. Дошли смо у Брод са великим ентузијазмом. Стварно, пуна је дворана била. Свака част вашим навијачима и атмосфери што сте овдје створили“, каже Саша, навијач из Рибника и додаје:

„Стварно смо имали осјећај као да смо на неком великом стадиону. Честитам Броду на пласману у Прву лигу и сву срећу им желим у наставку такмичења".

Футсалери су вечерас показали велику борбеност, а успјеху, како сами кажу допринијела атмосфера коју су направили навијачи, бубњеви, мегафон и на крају бакљада.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41