+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ ЧЛАНОВИ ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Decembra, 2023 у 07:36

Скупштина општине Брод је на недавно одржаној, 33. редовној сједници именовала Стану Даниловић и Хелену Кајтазовић Ђуђић за предсједника, односно, члана Општинске изборне комисије (ОИК).

Овој одлуци претходило је усвајање Рјешења о разрјешењу два члана ОИК-а због истека мандата. Наиме, Скупштина општине Брод је на сједници одржаној 29. априла 2015. године именовала дипломиране правнице Стану Даниловић за предсједника и Хелену Кајтазовић Ђуђић, за члана Општинске изборне комисије.

Мандат у трајању од седам година започео им је након што је Централна изборна комисија (ЦИК) дала сагласност.

Након што је члановима ОИК-а истекао мандат, Скупштина општине Брод је 7. новембра 2023. године расписала Јавни оглас за именовање два члана ОИК-а. Оглас је 8. новембра исте године објављен у дневном листу „Глас Српске“, а пет дана касније у „Службеном гласнику Републике Српске“.

На оглас су се пријавила три кандидата са благовременим и потпуним пријавама.  Комисија за спровођење Јавног огласа за именовање два члана ОИК Брод је 6. децембра 2023. године одржала интервју са сваким кандидатом.

Осам дана касније је Комисија за избор и именовања СО Брод одржала сједницу на чијем дневном реду су се нашле три тачке – Приједлог Закључка о усвајању Извјештаја Комисије за провођење огласа за именовање два члана ОИК Брод; Приједлог Рјешења о разрјешењу два члана ОИК Брод због истека мандата и Приједлог Рјешења о именовању два члана ОИК Брод.

Небојша Ћерић, предсједник Комисије за спровођење Јавног огласа за именовање два члана ОИК Брод је на овој сједници руководству Скупштине општине Брод и присутним одборницима поднио извјештај о раду овог тијела.

Ћерић је казао да је Комисија одржала три сједнице, те да је на основу стручне спреме, научног звања, изборног искуства и успјеха постигнутог на интервјуу сачињена ранг-листа за именовање два члана ОИК-а.

Највећи број бодова (15) добила је Стана Даниловић, док је бод мање добила Хелена Кајтазовић Ђуђић. Трећи кандидат, Јовица Попадић добио је 8 поена.

На 33. редовној сједници СО Брод одржаној 15. децембра 2023. године одборници су изгласали Рјешење о именовању два члана ОИК Брод. За предсједника ОИК-а је изабрана Стана Даниловић, а за члана Хелена Кајтазовић Ђуђић.

Извор: Општинска управа

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15