+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ ЧЛАНОВИ ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ БРОД

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Decembra, 2023 у 07:36

Скупштина општине Брод је на недавно одржаној, 33. редовној сједници именовала Стану Даниловић и Хелену Кајтазовић Ђуђић за предсједника, односно, члана Општинске изборне комисије (ОИК).

Овој одлуци претходило је усвајање Рјешења о разрјешењу два члана ОИК-а због истека мандата. Наиме, Скупштина општине Брод је на сједници одржаној 29. априла 2015. године именовала дипломиране правнице Стану Даниловић за предсједника и Хелену Кајтазовић Ђуђић, за члана Општинске изборне комисије.

Мандат у трајању од седам година започео им је након што је Централна изборна комисија (ЦИК) дала сагласност.

Након што је члановима ОИК-а истекао мандат, Скупштина општине Брод је 7. новембра 2023. године расписала Јавни оглас за именовање два члана ОИК-а. Оглас је 8. новембра исте године објављен у дневном листу „Глас Српске“, а пет дана касније у „Службеном гласнику Републике Српске“.

На оглас су се пријавила три кандидата са благовременим и потпуним пријавама.  Комисија за спровођење Јавног огласа за именовање два члана ОИК Брод је 6. децембра 2023. године одржала интервју са сваким кандидатом.

Осам дана касније је Комисија за избор и именовања СО Брод одржала сједницу на чијем дневном реду су се нашле три тачке – Приједлог Закључка о усвајању Извјештаја Комисије за провођење огласа за именовање два члана ОИК Брод; Приједлог Рјешења о разрјешењу два члана ОИК Брод због истека мандата и Приједлог Рјешења о именовању два члана ОИК Брод.

Небојша Ћерић, предсједник Комисије за спровођење Јавног огласа за именовање два члана ОИК Брод је на овој сједници руководству Скупштине општине Брод и присутним одборницима поднио извјештај о раду овог тијела.

Ћерић је казао да је Комисија одржала три сједнице, те да је на основу стручне спреме, научног звања, изборног искуства и успјеха постигнутог на интервјуу сачињена ранг-листа за именовање два члана ОИК-а.

Највећи број бодова (15) добила је Стана Даниловић, док је бод мање добила Хелена Кајтазовић Ђуђић. Трећи кандидат, Јовица Попадић добио је 8 поена.

На 33. редовној сједници СО Брод одржаној 15. децембра 2023. године одборници су изгласали Рјешење о именовању два члана ОИК Брод. За предсједника ОИК-а је изабрана Стана Даниловић, а за члана Хелена Кајтазовић Ђуђић.

Извор: Општинска управа

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48