+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК И СЕКРЕТАР РЕГИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Aprila, 2022 у 20:01

img

У Теслићу је 5. 4. 2022. године одржан састанак Савјетодавног тијела за образовање регије Добој. Ова локална/регионална савјетодавна тијела су формирана као стратешко рјешење за бољу сарадњу средњих школа са привредним субјектима. Савјет регије Добој обухвата: Добој, Дервенту, Теслић, Петрово, Брод и Станаре.

На састанку у Теслићу су изабрани потпредсједник (из привредног сектора) и секретар Савјета. За потпредсједника је изабран Стево Себастијановић власник предузећа „МДС Аутоматика“ из Брода који је уједно и предсједник Привредног савјета општине Брод. За секретара је именован, такође из Брода, Саша Видић, самостални стручни сарадник у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Брод.  

Иницијатива за оснивање Савјета је потекла од Уније удружења послодаваца Републике Српске (УУПРС). УУПРС је партнер Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода Републике у провођењу реформе средњег стручног образовања.

Састанци одржани током 2019. и 2020. године између представника средњих школа, послодаваца и органа локалне самоуправе, утврдили су потребу за „јачањем сарадње између свих актера заинтересованих за локални економски развој, a који имају обавезу радити на побољшању образовног система“.

Нарочит утицај Савјета се, очекује у домену подршке креирању и спровођењу уписне политике у средње стручне школе, што је редовна годишња тачка дневног реда и на састанцима Привредног савјета наше општине. Такође, подршка Савјета се очекује и у областима заједничког планирања и учествовања у пројектима; комуникацији на регионалном нивоу између свих заинтересованих страна; каријерном вођењу у школама и савјетовању ученика; промоцији дефицитарних занимања; стипендирању ученика у одређеним занимањима; обуци наставног кадра.

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42

news
ПЕДИЈАТAР У ДОМУ ЗДРАВЉА

У току је регистрација пацијената у педијатријски тим за оне који су регистровани у другим локалним заједницама.

27.11.2023 09:18