+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК И СЕКРЕТАР РЕГИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Aprila, 2022 у 20:01

У Теслићу је 5. 4. 2022. године одржан састанак Савјетодавног тијела за образовање регије Добој. Ова локална/регионална савјетодавна тијела су формирана као стратешко рјешење за бољу сарадњу средњих школа са привредним субјектима. Савјет регије Добој обухвата: Добој, Дервенту, Теслић, Петрово, Брод и Станаре.

На састанку у Теслићу су изабрани потпредсједник (из привредног сектора) и секретар Савјета. За потпредсједника је изабран Стево Себастијановић власник предузећа „МДС Аутоматика“ из Брода који је уједно и предсједник Привредног савјета општине Брод. За секретара је именован, такође из Брода, Саша Видић, самостални стручни сарадник у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Брод.  

Иницијатива за оснивање Савјета је потекла од Уније удружења послодаваца Републике Српске (УУПРС). УУПРС је партнер Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода Републике у провођењу реформе средњег стручног образовања.

Састанци одржани током 2019. и 2020. године између представника средњих школа, послодаваца и органа локалне самоуправе, утврдили су потребу за „јачањем сарадње између свих актера заинтересованих за локални економски развој, a који имају обавезу радити на побољшању образовног система“.

Нарочит утицај Савјета се, очекује у домену подршке креирању и спровођењу уписне политике у средње стручне школе, што је редовна годишња тачка дневног реда и на састанцима Привредног савјета наше општине. Такође, подршка Савјета се очекује и у областима заједничког планирања и учествовања у пројектима; комуникацији на регионалном нивоу између свих заинтересованих страна; каријерном вођењу у школама и савјетовању ученика; промоцији дефицитарних занимања; стипендирању ученика у одређеним занимањима; обуци наставног кадра.

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПОЧЕТНЕ АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА „ЗЕЛЕНИ ТРОУГАО“

Представници агенције ЛИР Еволуција (LIR Evolution) и Општине Брод одржали су данас, 19. јула у просторијама Општине састанак поводом почетка реализације пројекта BH Green Triangle (Зелени троугао) и израде Акционог…

19.07.2024 12:27

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10