+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК И СЕКРЕТАР РЕГИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Aprila, 2022 у 20:01

У Теслићу је 5. 4. 2022. године одржан састанак Савјетодавног тијела за образовање регије Добој. Ова локална/регионална савјетодавна тијела су формирана као стратешко рјешење за бољу сарадњу средњих школа са привредним субјектима. Савјет регије Добој обухвата: Добој, Дервенту, Теслић, Петрово, Брод и Станаре.

На састанку у Теслићу су изабрани потпредсједник (из привредног сектора) и секретар Савјета. За потпредсједника је изабран Стево Себастијановић власник предузећа „МДС Аутоматика“ из Брода који је уједно и предсједник Привредног савјета општине Брод. За секретара је именован, такође из Брода, Саша Видић, самостални стручни сарадник у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Брод.  

Иницијатива за оснивање Савјета је потекла од Уније удружења послодаваца Републике Српске (УУПРС). УУПРС је партнер Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода Републике у провођењу реформе средњег стручног образовања.

Састанци одржани током 2019. и 2020. године између представника средњих школа, послодаваца и органа локалне самоуправе, утврдили су потребу за „јачањем сарадње између свих актера заинтересованих за локални економски развој, a који имају обавезу радити на побољшању образовног система“.

Нарочит утицај Савјета се, очекује у домену подршке креирању и спровођењу уписне политике у средње стручне школе, што је редовна годишња тачка дневног реда и на састанцима Привредног савјета наше општине. Такође, подршка Савјета се очекује и у областима заједничког планирања и учествовања у пројектима; комуникацији на регионалном нивоу између свих заинтересованих страна; каријерном вођењу у школама и савјетовању ученика; промоцији дефицитарних занимања; стипендирању ученика у одређеним занимањима; обуци наставног кадра.

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05