+387 53 610 116

Вијести

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ОПШТИНE БРОД У 2023. ГОДИНИ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 25 Januara, 2024 у 18:22

Најбоља спортска организација општине Брод у 2023. години је Клуб малог фудбала "Брод", одлука је коју је донио Жири за избор и проглашење најбољих спортиста и спортских организација општине Брод за 2023. годину на основу Правилника о избору најбољих спортиста и спортских организација општине Брод.

Најбољи спортисти су: Ђорђе Ћерић, члан Атлетског клуба "Борац" из Бањалуке, Драган Сремац, члан Клуба малог фудбала Брод и Данијел Јовичић, члан Омладинског рукометног клуба "Сава".

На основу Правилника о избору најбољих спортиста и спортских организација, за најперспективније младе спортисте изабрани су: Урош Обрадовић, члан Кошаркашког клуба "Брод", Теодора Дуроња, члан Карате клуба "Полет" и Стефан Илић, члан Клуба аикидо самоодбране "Брод".

За најуспјешнијег спортског радника општине Брод у 2023. години изабран је Мика Зечевић, предсједник Клуба малог фудбала "Брод" и Омладинског фудбалског клуба "Полет 1926".

На јавни позив који је општина Брод објавила 18. децембра 2023. године, а који је трајао до 15. јануара 2024. године пријавило се укупно 12 спортских организација.

„На позив се пријавило 10 спортских организација које се такмиче, а двије су биле пријаве родитеља. Од 12 пријава, у категорији 'Најбоље спортске организације' било је њих шест, а у конкуренцији 'Најбољи спортисти' имали смо четири пријављена кандидата“, казао је Велибор Видић члан Жирија за избор и проглашење најбољих спортиста и спортских организација општине Брод за 2023. годину.

У категорији „Најперспективнији млади спортисти општине Брод за 2023. годину“ конкуренција је била највећа.

„Ове године нам је пристигло осам пријава за најперспективнијег младог спортисту тј. спортисткињу општине Брод за претходну годину, а у конкуреницији за најбољег спортског радника имали смо шест пријављених кандидата“, додао је Видић.

Премда нису имали ни мало лак задатак, чланови Жирија су све одлуке донијели једногласно.

„Није било ни мало једноставно одабрати најбољег међу најбољима, али смо се трудили да будемо праведни и поштени. Премда смо се држали Правилника, настојали смо да одлука иде у корист кандидата чијe смо пријавe добили“, нагласио је Видић.

Он се захвалио свима који су се одазвали позиву, честитао спортистима и спортским организацијама који су ове године проглашени најбољима, те пожелио много среће и успјеха у даљем раду.

Награде најбољим и најперспективнијим спортистима и спортским организацијама, те најуспјешнијем спортском раднику биће додијељене на завршници 45. Моцарт поноћног турнира Брод 2024, у недељу, 28. јануара.

Фото: Архива

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15