+387 53 610 116

Вијести

ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Maja, 2024 у 09:50

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава.

Ријеч је о заједничком пројекту двије локалне заједнице, за који је Дервента издвојила средства за набавку цијеви и осталог неопходног материјала, а радове је изводило бродско комунално предузеће „Комвод“. У пројекту су учествовали и мјештани са по 1.500 КМ по домаћинству, односно са укупно 60.000 марака.

Током 2022. године изграђен је главни цјевовод од Брода до Доњег Вишњика у дужини од око 1.440 метара, као и хидростаница у укупној вриједности од 60.000 КМ, од чега је Амбасада САД-а у БиХ издвојила 40.000, а Брод и Дервента по 10.000 КМ.

Радост због завршетка изградње водовода исказао је предсједник Мјесне заједнице Доњи Вишњик Пејо Губерац.

„Ово је историјски догађај за нас, јер тежимо још од прије рата да добијемо воду, што нам се сада и остварило. Пројекат смо реализовали заједнички са Градском управом Дервента, дијелом уз помоћ општине Брод, а учествовали су Амбасада САД-а и ми мјештани“, рекао је Губерац подсјетивши да је раније изграђен главни цјевовод, а кракови у дужини од осам километра довели су питку воду до 40 домаћинстава.

Предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић нагласио је да је локална управа препознала значај овог пројекта и радо га подржала.

„Без обзира што ово није мјесна заједница која припада Броду, ми смо се одлучили да заједно са Дервентом подржимо овај пројекат и прикључимо на нашу водоводну мрежу.  Вода је основа за живот и драго ми је да смо овим људима остварили њихов сан, а све како би опстали на овом подручју“ рекао је Крушкоњић.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић истакао је да је вода насушна потреба и да је у том смислу у овом селу реализован користан пројекат.

„Овдје смо урадили једну јако добру и лијепу ствар. Хвала свима који су допринијели да се овај пројекат реализује, на било који начин. Вода је насушна потреба и некад нисмо свјесни колико нам значи. Хвала и општини Брод, која је подржала ову причу и воду смо довели са њиховог водовода. Исто тако смо ми урадили када је у питању Барица, која граничи са нашом локалном заједницом, а припада њиховој територији“, рекао је Симић.

Свечаности поводом завршетка радова присуствовали су и директори бродског „Комвода“ Љубица Јовановић и дервентског „Комуналца“ Денис Пијетловић, као и бројни мјештани.

(Извор / Фото: СРНА)

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48