+387 53 610 116

Вијести

Завршено 27.Првенство Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“

Аутор: admin | Ажурирано: 12 Jula, 2021 у 13:23

Традиционално 27. Првенство Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“, у свим узрасним категоријама, екипно и појединачно, одржано је 3. и 4. јула на бродској риболовој стази,у организацији Спортско-риболовног савеза РС и домаћина СРД „Сава“, а Брод је добио првака РС у категорији јуниорки.

На првенству је наступило 11 спортско-риболовних друштава из Бања Луке, Лакташа, Прњавора, Дервенте, Челинца, Оштре Луке, Градишке, Добоја , Зворника, Теслића и Брода. 

Дијана Бардак првак је Републике Српске у категорији јуниорки (У20), а СРД „Сава“ првак је екипно и у категорији кадеткиња, јуниорки и јуниора.

Срећна и презадовољна са 1030 поена, Дијана каже да пеца већ 7 година и да је за то вријеме освојила  низ медаља на општинским и првенствима РС. Била је два пута првакиња и БиХ. Породица Бардак има шест кћерки од којиh три пецају, а ове године најмлађа на Првенству била је и њена сестра Тијана Бардак.

Првог дана Првенства РС у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ рибарску срећу окушали су сениори и сениорке.

Првак у категорији сениора и првак стазе био је Горан Лакић из СРД „Бистро“ Зворник. Горан пеца од малих ногу, а љубав према пецању наслиједио је, како каже,  од деде који је био ријечни рибар – алас. Он учествује редовно на свим такмичењима које организује рибарски Савез Републике Српске. Каже да, кад неко воли да пеца, за то се увијек нађе вријеме.

У конкуренцији сениорки, прво мјесто освојила је Николина Грујић, која пеца већ 22 година, а љубав према пецању и она је наслиједила од деде.

Другог дана Првенства прво мјесто у категорији

Кадеткиња: екипно освојило је СРД „Сава“ Брод

                       Појединачно, Савановић Сташа СРД „Босна“ Добој

Кадети: екипно  СРД „Босна“ Добој

                Појединачно, Ђурић Павле СРД „Врбас“ Лакташи

Јуниорке: екипно СРД „Сава“ Брод

                   појединачно Бардак Дијана СРД „Сава“ Брод

Јуниори: екипно СРД „Сава“ Брод

                 Појединачно, Радић Миодраг СРД „Врбас“ Лакташи

Инвалиди: екипно СРД „Амур“ Градишка

                     Појединачно, Келечевић Раде СРД „Врбас“ Лакташи

У категорији Ветерана, прво мјесто екипно освојило је СРД „Челинац“ из Челинца, док је првак Републике Српске у овој категорији Давогић Стојан из СРД „Укрина“ из Дервенте.

По завршетку Првенства, своје задовољство изразио је и домаћин и предсједник СРД „Сава“ Ранко Станимир, а није крио ни срећу због постигнутих резултата његових ученика, полазника школе пецања у Броду.

Станимир је најавио даља такмичења СРД „Сава“ у оквиру Премијер Лиге а потом и са репрезентацијом БиХ.

Првенству Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ присуствовао је и Александар Којић, потпредсједник  Спортско- риболовног Савеза Републике Српске, који је као биши такмичар који је пецао на бродској рибарској стази, имао само ријечи похвале за стазу, организацију и домаћине.

                                

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48