+387 53 610 116

Вијести

Завршено 27.Првенство Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“

Аутор: admin | Ажурирано: 12 Jula, 2021 у 13:23

Традиционално 27. Првенство Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“, у свим узрасним категоријама, екипно и појединачно, одржано је 3. и 4. јула на бродској риболовој стази,у организацији Спортско-риболовног савеза РС и домаћина СРД „Сава“, а Брод је добио првака РС у категорији јуниорки.

На првенству је наступило 11 спортско-риболовних друштава из Бања Луке, Лакташа, Прњавора, Дервенте, Челинца, Оштре Луке, Градишке, Добоја , Зворника, Теслића и Брода. 

Дијана Бардак првак је Републике Српске у категорији јуниорки (У20), а СРД „Сава“ првак је екипно и у категорији кадеткиња, јуниорки и јуниора.

Срећна и презадовољна са 1030 поена, Дијана каже да пеца већ 7 година и да је за то вријеме освојила  низ медаља на општинским и првенствима РС. Била је два пута првакиња и БиХ. Породица Бардак има шест кћерки од којиh три пецају, а ове године најмлађа на Првенству била је и њена сестра Тијана Бардак.

Првог дана Првенства РС у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ рибарску срећу окушали су сениори и сениорке.

Првак у категорији сениора и првак стазе био је Горан Лакић из СРД „Бистро“ Зворник. Горан пеца од малих ногу, а љубав према пецању наслиједио је, како каже,  од деде који је био ријечни рибар – алас. Он учествује редовно на свим такмичењима које организује рибарски Савез Републике Српске. Каже да, кад неко воли да пеца, за то се увијек нађе вријеме.

У конкуренцији сениорки, прво мјесто освојила је Николина Грујић, која пеца већ 22 година, а љубав према пецању и она је наслиједила од деде.

Другог дана Првенства прво мјесто у категорији

Кадеткиња: екипно освојило је СРД „Сава“ Брод

                       Појединачно, Савановић Сташа СРД „Босна“ Добој

Кадети: екипно  СРД „Босна“ Добој

                Појединачно, Ђурић Павле СРД „Врбас“ Лакташи

Јуниорке: екипно СРД „Сава“ Брод

                   појединачно Бардак Дијана СРД „Сава“ Брод

Јуниори: екипно СРД „Сава“ Брод

                 Појединачно, Радић Миодраг СРД „Врбас“ Лакташи

Инвалиди: екипно СРД „Амур“ Градишка

                     Појединачно, Келечевић Раде СРД „Врбас“ Лакташи

У категорији Ветерана, прво мјесто екипно освојило је СРД „Челинац“ из Челинца, док је првак Републике Српске у овој категорији Давогић Стојан из СРД „Укрина“ из Дервенте.

По завршетку Првенства, своје задовољство изразио је и домаћин и предсједник СРД „Сава“ Ранко Станимир, а није крио ни срећу због постигнутих резултата његових ученика, полазника школе пецања у Броду.

Станимир је најавио даља такмичења СРД „Сава“ у оквиру Премијер Лиге а потом и са репрезентацијом БиХ.

Првенству Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ присуствовао је и Александар Којић, потпредсједник  Спортско- риболовног Савеза Републике Српске, који је као биши такмичар који је пецао на бродској рибарској стази, имао само ријечи похвале за стазу, организацију и домаћине.

                                

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24