+387 53 610 116

Вијести

ЗАВРШЕНО ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА У ГОРЊИМ МОЧИЛИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 19 Marta, 2024 у 16:22

Припадници Оружаних снага БиХ  завршили су чишћење канала у општини Брод, у селу Горња Мочила, у дужини од око 2 500 метара.

Активност је реализована са циљем повећања пропусне моћи одводних канала, како би се предуприједиле могуће посљедице појаве високих вода и уредио појас уз магистрални пут Брод – Дервента.

Ангажовање јединице ОС БиХ подржала је општина Брод обезбиједивши гориво и мазиво за радне машине, док је жупа св. Анте Падованског осигурала смјештај и исхрану за припаднике инжењеријског батаљона.

На овом послу тешка механизација инжењеријског батаљона из Дервенте била је ангажована од 4. до 19. марта. На депонију је одвезено око 2 500 кубика материјала.

Механизација ОС је враћена опрана у војне хангаре захваљујући ангажованости припадника Професионалне ватрогасне-спасилачке јединице Брод.

(Извор / Фото: Радио Брод)

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26