+387 53 610 116

Вијести

ЗАВРШЕНО ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА У ГОРЊИМ МОЧИЛИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 19 Marta, 2024 у 16:22

Припадници Оружаних снага БиХ  завршили су чишћење канала у општини Брод, у селу Горња Мочила, у дужини од око 2 500 метара.

Активност је реализована са циљем повећања пропусне моћи одводних канала, како би се предуприједиле могуће посљедице појаве високих вода и уредио појас уз магистрални пут Брод – Дервента.

Ангажовање јединице ОС БиХ подржала је општина Брод обезбиједивши гориво и мазиво за радне машине, док је жупа св. Анте Падованског осигурала смјештај и исхрану за припаднике инжењеријског батаљона.

На овом послу тешка механизација инжењеријског батаљона из Дервенте била је ангажована од 4. до 19. марта. На депонију је одвезено око 2 500 кубика материјала.

Механизација ОС је враћена опрана у војне хангаре захваљујући ангажованости припадника Професионалне ватрогасне-спасилачке јединице Брод.

(Извор / Фото: Радио Брод)

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23