+387 53 610 116

Вијести

ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Septembra, 2023 у 08:36

img

Други дан десетог јубиларног Сајма привреде, пољопривреде и туризма „Брод 2023“ обиљежио је Гастро фест. Ова манифестација сваке године окупља све већи број екипа који се надмећу у кувању чорбанца, богатих трпеза са традиционалним јелима, и свих оних који су дошли да то виде и дегустирају.

Након што је начелник општине  Зоран Видић у 12 часова прогласио отвореним овогодишње Гастро сусрете, почела борба за најбољи чорбанац. Према процјенама организатора и посјетилаца, кроз парк је продефиловало преко три хиљаде посјетилаца, а Гaстро сусрети су „прерасли у традицију по којој Брод постаје препознатљив, традицију коју треба чувати и његовати“, рекао је Зоран Видић, начелник општине Брод.

Ове године у кувању чорбанца учествовало је 147 екипа из РС, ФБиХ, Словеније, Србије, Хрватске, Мађарске и Пољске. Нешто иза 18 часова проглашени су побједици у кухању. Због великог броја учесника награђено је више екипа па је тако пето мјесто у кувању чорбанца освојила екипа УЖ „ Ђурђевак“, четврта је била екипа из општине Рековац (Србија), трећа је била екипа Полицијске управе Добој, други кафе Амур из Дервенте, а побједник  овогодишњег Гастро феста је удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Корак наде“.

Удружења жена, чувара традиције и старих јела од заборава, које су се на данашњем Гастро фесту потрудиле да украсе трпезе разним слатким и сланим јелима такође су награђене од стране организатора. Предсједник СО Брод, Александар Крушкоњић, истакао је да је овогодишњи Сајам показао да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и убудуће.

Извор: Радио Брод, ТООБ и Општина Брод

news
ПРВИ САСТАНАК ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА БРОДА

У уторак 12. 9. 2023. године у општини Брод одржан је први састанак за израду "Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година"

13.09.2023 06:43

news
ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОГРАМА ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ

Молимо Вас да Ваше приједлоге доставите у писаној форми Организационом одбору до 18.09.2023. године до 10,00 часова.

12.09.2023 07:43

news
ЗАВРШЕНИ ГАСТРО СУСРЕТИ И ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА

"Овогодишњи Сајам показао (је) да се у организацији отишло још један корак даље, што показује изузетно велики број учесника и посјетилаца, што је подстрек да се ова манифестација организује и…

04.09.2023 08:34