Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ЗАВРШЕНА ПРОЈЕКТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ГРАДЊУ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Ових дана завршена је израда пројектне документације за изградњу канализације у Mјесној заједници Бродско поље 2. Вриједност предвиђених радова је процјењена на 1.100.000 КМ. Градња канализације је планирана почетком љета.

„Радиће се комплетна мјесна заједница, укључијући насеље Нови Полој, затим дионица од пекаре Видић до споменика  код старе школе као и споредне улице на овом правцу. Укупна дужина мреже која ће се градити је око 5.000 метара“, навео је Бобан Ђурђевић директор ЈКП „Комвод“. Он је објаснио да је пројектна документација главног канализационог система у МЗ Бродско поље 2 урађена, те да траже партнера, односно изворе финансирања пројекта чија је вриједност 1,1 милион КМ без ПДВ-а.

„Одржали смо састанак са директором Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/, на којем су представници ове институције исказали спремност за финансирањем дијела пројеката које реализује бродско комунално предузеће. Наишли смо на разумјевање представника ЕБРД-а и за пројекат изградње канализације. Очекујемо позитиван исход и обезбјеђење средстава“, додао је Ђурђевић.

Према његовим ријечима, други начин у том правцу јесте и договор са општином Брод која је итекако заинтересована да се пројекат реализује. „Разговараћемо и са мјештанима и видјети постоји ли њихова спремност да учествују у финансирању овог веома важног пројекта“, додао је Ђурђевић.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık