+387 53 610 116

Вијести

КЛУБ АМБАР / Д.О.О. ПЕРИЗ ОСВАЈАЧ 45. МОЦАРТ ПОНОЋНОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ БРОД 2024

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Januara, 2024 у 10:07

Традиционални, 45. по реду Поноћни турнир у малом фудбалу завршен је синоћ побједом екипе Клуб Амбар / Д.О.О. Периз над тимом МНК Брод 035 / Дариус трансфер резултатом 3:1.

Голове за побједничку екипу су постигли Доминик Зеко, Фрањо Матковић и Енис Сеферовић. Једини гол за другопласиране на турниру постигао је Лука Ђерек.

Побједницима у сениорској категорији припао је пехар и новчана награда од 10 000 конвертибилних марака (КМ). На бродском турниру су ове године заиграли први пут, али су обећали да ће се вратити и наредне године да би одбранили и сачували пехар. 

„Одличан турнир, на врхунском нивоу. Топ екипе из Брода, Аустрије, Словеније, Хрватске. Ми смо клапа која је дуго заједно. Дошли смо из Загреба, показали како се игра врхунски ногомет, освојили турнир и узели све престижне награде које су се дале узети - за најбољег голмана, играча и стријелца. Долазимо и догодине“, рекао је Габријел Гласновић, вођа тима Клуб Амбар / Д.О.О. Периз.

Најбољим играчем турнира проглашен је Енис Сеферовић из екипе Клуб Амбар / Д.о.о. Периз, одакле долазе и најефикаснији стријелац и голман Доминик Зеко и Петар Јелавић.

„Играли смо против момака који играју футсал, који ми не играмо толико. Борили смо се и на крају успјели побиједити у финалу. Било је одличних екипа и свака утакмица нам је била 'на нож', али, дали смо све од себе, оставили срце на терену што се на крају исплатило“, рекао је најбољи голман Петар Јелавић.

Премда остаје жал зa пропуштеном шансом, играчи другопласиране екипе МНК Брод 035/Дариус трансфер свјесни су својих грешака и кажу да су противници заслужено побиједили.

„У првом полувремену су нас коштале наше индивидуалне грешке, нисмо одбрану одиграли како треба. Губили смо 3:0 на полувремену, касније се враћали, али је њихов голман био на висини задатка.  Заслужено су нас момци побиједили, свака част“, изјавио је Јосип Сушић из МНК Брод 035/Дариус.

На овогодишњем турниру у Броду играле су 74 екипе из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Словеније и Аустрије. У дворани Спортско - културног центра у Броду сваке вечери је било барем три стотине гледалаца, а синоћ је на трибинама било око 1 200 љубитеља футсала из Брода, али и из других градова у окружењу.

„Прошлогодишњи финалисти су учествовали и сада. Играо се чврст футсал, сви су задовољни односом организатора према екипама, фер публиком, тако да су најавили долазак и идуће године“, рекао је Бојан Петрић предсједник Организационог одбора 45. Моцарт поноћног турнира у малом фудбалу Брод 2024.

Генерални спонзор турнира поново је била кладионица „Моцарт“, док је организатор Туристичка организација општине Брод. Турнир су подржали и многи бродски привредници, међу којима је и „ДМ монтажа“ као дугогодишњи спонзор многих бродских екипа.

Главни покровитељ 45. Поноћног турнира је Општина Брод. Пехар побједничкој екипи уручио је начелник општине Зоран Видић.

„За организацију је кључно да је општина најважнији сарадник турнира, али не и организатор. Организатор је првенствено Организациони одбор уз помоћ Туристичке организације. Људи добро раде свој посао у којим им се нико не уплиће и резултати се виде. Екипе је неко требао окупити, ићи на друге турнире“, изјавио је Видић и додао:

„Ове године је у Броду преко 70 екипа. Турнир већ другу годину има другачији концепт него раније, игра се пет дана и мислим да је то добар развојни пут, а најбољи показатељ тога је квалитет. Гледали смо заиста фантастичан фудбал какав се може видјети у најбољим футсал лигама Европе на шта сви можемо бити поносни."

Овогодишњи побједник турнира у категорији ветерана је Клуб малог ногомета Витомарци из Словеније, док је друго мјесто припало екипи Високе пословно-техничке школе из Добоја.

Најбоља екипа у категорији кадета је Сити Каффе Брод која је у финалу савладала Дизајн Лукић Добој. У пионирској категорији пехар је припао тиму Ауто центар Теодора из Добоја.  

Aко је судити по броју пријаљених екипа, најавама многих од њих да ће се вратити и сљедеће године, те броју гледалаца који су свако вече пратили турнир, нема сумње ће да традиција дуга четири и по деценије живјети и даље.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23