+387 53 610 116

Вијести

ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА ПРИКЉУЧКЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 23 Aprila, 2024 у 16:35

Мјештани улица 1. Српског батаљона и Пилота Бранка Пјанића могу подносити захтјеве за прикључење домаћинстава на новоизграђену канализацину мрежу. Захтјеви се подносе Јавном комуналном предузећу „Комвод“, а такса, материјал и радови се плаћају по важећем цјеновнику предузећа.

Технички директор Комвода, Ново Шљивић, рекао је да је остављена могућност да грађани у властитој режији изврше ископ, набавку и полагање цијеви од својих објеката до прикључних шахтова, уз надзор представника Комвода.

"Сваки будући корисник канализационе мреже треба да плати таксу за прикључење од 234 КМ. Ту није урачунат рад и материјал потребан да би Комвод извшио прикључење објекта на систем. Међутим, оставили смо могућност да будући корисници сами ураде тај дио посла, уз надзор представника комуналног предузећа. У том случају, сем таксе коју је могуће платити у три рате, будући корисници не морају плаћати наше услуге, што је повољнија околност", рекао је Шљивић.

Начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију,  Војислав Милосављевић, раније је изјавио да је 21. марта извршена примопредаја изведених радова између општине Брод и предузећа „МГ Минд“ .

Према његовим ријечима у ове двије улице у Мјесној заједници Бродско поље 2 изграђено је око километар канализационе мреже, а вриједност инвестиције, коју су суфинансирали општина Брод и Влада Републике Српске, износила је 380.000 КМ.

(Радио Брод / Д.И.)

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41