+387 53 610 116

Вијести

Дјеца са Косова и Метохије стигла у Брод

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 21 Juna, 2021 у 07:06

img

Шеснаесторо дјеце, ученика 7. разреда ОШ'' Краљ Милутин'' из Грачанице, са Косова и Метохије, стигло је јуче у Брод у седмодневну посјету својим вршњацима.

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред  спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту ''Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске''.

-Захвалио бих се родитељима и директору основне школе ''Свети Сава'', као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана,- истакао је Николић и додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији.

-Између осталог, дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене,- рекао је Николић.

Директор основне школе ''Свети Сава'' ,Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

У пратњи ученика су двије наставнице ОШ ''Краљ Милутин'', Дијана Милкић и Бојана Секулић.

Секулић је овом приликом нагласила да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

-Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале,- река је Секулић.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

news
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Новчана средства се прикупљају за помоћ у лијечењу тешко обољелог Синише Крушкоњића из Брода.

08.06.2023 14:03

news
КАКО ПОМОЋИ НАШОЈ ДЈЕЦИ

Дана 9.6.2023. г. са почетком у 19 часова у хотелу Onix у Броду ће се одржати Јавна трибина

06.06.2023 14:35

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24