+387 53 610 116

Вијести

Дјеца са Косова и Метохије стигла у Брод

Аутор: admin | Ажурирано: 21 Juna, 2021 у 07:06

Шеснаесторо дјеце, ученика 7. разреда ОШ'' Краљ Милутин'' из Грачанице, са Косова и Метохије, стигло је јуче у Брод у седмодневну посјету својим вршњацима.

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред  спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту ''Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске''.

-Захвалио бих се родитељима и директору основне школе ''Свети Сава'', као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана,- истакао је Николић и додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији.

-Између осталог, дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене,- рекао је Николић.

Директор основне школе ''Свети Сава'' ,Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

У пратњи ученика су двије наставнице ОШ ''Краљ Милутин'', Дијана Милкић и Бојана Секулић.

Секулић је овом приликом нагласила да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

-Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале,- река је Секулић.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41

news
ДАНАС ПОМЕН СТРАДАЛИМ И ВАНРЕДНА СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРОД

“Борачка организација (БО) Брод одржаће данас ванредну сједницу Скупштине, у вријеме одржавања Генералне скупштине УН на којој ће се гласати о резолуцији о Сребреници, а потом ће у 19 часова…

23.05.2024 10:09