+387 53 610 116

Вијести

Дјеца са Косова и Метохије стигла у Брод

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 21 Juna, 2021 у 07:06

img

Шеснаесторо дјеце, ученика 7. разреда ОШ'' Краљ Милутин'' из Грачанице, са Косова и Метохије, стигло је јуче у Брод у седмодневну посјету својим вршњацима.

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред  спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту ''Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске''.

-Захвалио бих се родитељима и директору основне школе ''Свети Сава'', као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана,- истакао је Николић и додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији.

-Између осталог, дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене,- рекао је Николић.

Директор основне школе ''Свети Сава'' ,Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

У пратњи ученика су двије наставнице ОШ ''Краљ Милутин'', Дијана Милкић и Бојана Секулић.

Секулић је овом приликом нагласила да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

-Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале,- река је Секулић.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19