Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Дјеца са Косова и Метохије стигла у Брод

Шеснаесторо дјеце, ученика 7. разреда ОШ“ Краљ Милутин“ из Грачанице, са Косова и Метохије, стигло је јуче у Брод у седмодневну посјету својим вршњацима.

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред  спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

-Захвалио бих се родитељима и директору основне школе “Свети Сава“, као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана,- истакао је Николић и додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији.

-Између осталог, дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене,- рекао је Николић.

Директор основне школе “Свети Сава“ ,Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

У пратњи ученика су двије наставнице ОШ “Краљ Милутин“, Дијана Милкић и Бојана Секулић.

Секулић је овом приликом нагласила да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

-Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале,- река је Секулић.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık