+387 53 610 116

Вијести

ДРУГО ВЕЧЕ „ЗИМЗОБРОДА“ У ЗНАКУ МЛАДОСТИ, ХУМАНОСТИ И ДОБРЕ МУЗИКЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 28 Decembra, 2023 у 13:35

Наступом Музичке радионице „Соната“ 27. децембра 2023. године у 18:00 часова почело је друго вече манифестације „ЗимзоБрод“ коју трећу годину заредом реализује  Туристичка организација општине Брод.

Петнаестак солиста на клавиру и исто толико пјевача у хору показали су Брођанима мали дио онога што су током године научили.

Своје умијеће на клавиру показали су Ана Пајић, Немања Недић, Емилија Алексић, Вања Пурић, Ања Милојевић, Анастасија Видичевић, Дарио Дуроња, Уна Пантић, Доротеа Кршић, Маша Милојевић, Филип Грабовац, Андреа Костадиновић, Лазар Видић, Ивица Шкворц, Габријел Жарић, Вук Томичевић и Зорана Зечевић.

„Свирам клавир већ отприлике годину дана. Задовољна сам својим наступом. Мало је хладно, али је атмосфера одлична и што се тиче мог натупа, и што се тиче наступа мојих другара ја сам сасвим задовољна“, каже тринаестогодишња Зорана Зечевић, полазница Музичке радионице „Соната“.

Њена професорка Валентина Шатара казала је да су се бродској публици синоћ представили са два блока – блоком свирача и блоком пјевача који броје по петнаестестак учесника.

„28. децембра имамо исто хуманитарни концерт за Андријану Лазић у 19:00 часова у Светосавском дому у Броду“, истакла је Валентина Шатара.

Послије „Сонате“ на сцену су ступили Брођанима добро познати гитаристи. Чланови Удружења „Љубитељи школе гитаре“ су скоро два сата забављали публику. Поново су се са бине чули различити жанрови, од рока, до попа и фолка, а публика је сваку њихову пјесму испраћала аплаузом и овацијама.

Својим наступом, али и наступом цијеле своје екипе задовољан је и десетогодишњи Јован Пејчић.

„Већ четири године идем на гитару. Свирао сам три пута на „ЗимзоБроду“ и вечерашњи наступ ми је био најљепши“, испричао је Јован.

У публици је био и његов имењак из Модриче који није крио одушевљење што Брод, као мала средина, има тако квалитетне младе музичаре.

„Јако ми се свиђа ова манифестација. Вечерас је била супер атмосфера у Броду. Дјеца су јако талентована и изненадили су ме посвећености музици и надам се да ће ово да потраје, да ће дуги низ година да се одржава. Волио бих и да дођу у Модричу, јер мислим да би имали добру публику“, казао је Јован.

Ни овог пута на „ЗимзоБроду“ нису изостали додатни садржаји. За храну и пиће побринула се породица Маслић који на Тргу спремају палачинке и кокице за најмлађе Брођане.

„Ово нам је породични бизнис и друга година откако смо на „ЗимзоБроду“. Иначе радимо и љети . Печемо палачинке, правимо кокице, а љети понуду обогатимо и сладоледом. Задовољни смо послом и позивамо Брођане да пробају наше палачинке, јер су сигурно најбоље у граду“, казала је Брођанка Вишња Маслић која је са синовима ове године поново на „ЗимзоБроду“.

Други пут на „ЗимзоБроду је и осамнаестогодишњи Немања Ристић. Премда је још увијек средњошколац, овај млади Брођанин се труди да развије властити посао и да заради џепарац.

„Бавим се ласерским гравирањем и 3Д штампом. Почео сам то прије неких годину дана уз помоћ професорице Бојане Бабић у Средњој школи „Никола Тесла“ коју похађам. Тренутно сам четврти разред средње школе Техничар ЦНЦ технологија. Планирам да упишем факултет, али и да наставим да се бавим овим послом“, рекао је Немања. 

Он ће са својим рукотворинама на Тргу бити док траје „ЗимзоБрод“, односно до 4. јануара 2024. године од 17:00 до 22:00 часа.Сви који не буду у прилици да посјете његов штанд, радове овог вриједног Брођанина могу да пронађу на ФБ профилу „Израда Брод“.

„Све своје артикле сликам и објављујем на том профилу, а све наруџбе буду готове отприлике 24 до 48 сати од момента када се поруче“, истрче овај млади предузетник. Синоћне концерте „Соната“ и „Љубитељи школе гитаре“ су посветили Брођанки Андријани Лазић. Сви који су то жељели, могли су да допринесу овој хуманитарној акцији. 

Извор: Општинска управа

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48