+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОР О ПИТАЊУ СНАБДИЈЕВАЊА ПИТКОМ ВОДОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Jula, 2022 у 11:01

img

На тему рјешавања проблема снабдијевања пијаћом водом домаћинстава у бродским селима Доња и Горња Барица, те Костреша и Нових Лужана на дервентском подручју, јуче су разаговарали руководства Брода и Дервенте.

Начелник Брода Зоран Видић, изјавио је да очекује да ће до краја године бити ријешено ово вишедеценијско питање. Он је напоменуо да  потрошачи у поменутим селима и сада имају воду, али техничку, лошег квалитета.

-На подручју Горње и Доње Барице и Костреша има око 230 потрошача, од којих је највећи дио на подручју села која припадају бродској општини. На састанку са руководством Дервенте постигнут је договор да потрошачи добију питку воду из дервентског водовода, односно да се проблем ријеши изградњом вода који ће спојити резервоар на Бијелом брду и постојећи у Кострешу-, рекао је Видић.

Према његовим ријечима, са градоначелником Симићем и руководствима комуналних предузећа, договорен је начин извођења радова и модел финансирања који подразумјева да двије локалне заједнице једнаким износима подмире трошак инвестиције која је процјењена на 100.000 КМ.

-Пред нама су разговори са мјештанима које намјеравамо упознати са детаљима пројекта и вјерујем да ћемо до краја године кренути са конкретним радовима. Општина Брод и Град Дервента финансираће укупан пројекат, а евентуални трошак мјештани могу имати код замјене водомјера -, додао је Видић. Састанак делегација који је одржан у Дервенти, предводили су начелник Брода Зоран Видић и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а у разговорима су учествовали и директори комуналних предузећа „Комвод“ Бобан Ђурђевић и „Команалац“ Денис Пијетловић.

Извор: Радио Брод

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22