+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОР О ПИТАЊУ СНАБДИЈЕВАЊА ПИТКОМ ВОДОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Jula, 2022 у 11:01

На тему рјешавања проблема снабдијевања пијаћом водом домаћинстава у бродским селима Доња и Горња Барица, те Костреша и Нових Лужана на дервентском подручју, јуче су разаговарали руководства Брода и Дервенте.

Начелник Брода Зоран Видић, изјавио је да очекује да ће до краја године бити ријешено ово вишедеценијско питање. Он је напоменуо да  потрошачи у поменутим селима и сада имају воду, али техничку, лошег квалитета.

-На подручју Горње и Доње Барице и Костреша има око 230 потрошача, од којих је највећи дио на подручју села која припадају бродској општини. На састанку са руководством Дервенте постигнут је договор да потрошачи добију питку воду из дервентског водовода, односно да се проблем ријеши изградњом вода који ће спојити резервоар на Бијелом брду и постојећи у Кострешу-, рекао је Видић.

Према његовим ријечима, са градоначелником Симићем и руководствима комуналних предузећа, договорен је начин извођења радова и модел финансирања који подразумјева да двије локалне заједнице једнаким износима подмире трошак инвестиције која је процјењена на 100.000 КМ.

-Пред нама су разговори са мјештанима које намјеравамо упознати са детаљима пројекта и вјерујем да ћемо до краја године кренути са конкретним радовима. Општина Брод и Град Дервента финансираће укупан пројекат, а евентуални трошак мјештани могу имати код замјене водомјера -, додао је Видић. Састанак делегација који је одржан у Дервенти, предводили су начелник Брода Зоран Видић и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а у разговорима су учествовали и директори комуналних предузећа „Комвод“ Бобан Ђурђевић и „Команалац“ Денис Пијетловић.

Извор: Радио Брод

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48