+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОР О ПИТАЊУ СНАБДИЈЕВАЊА ПИТКОМ ВОДОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Jula, 2022 у 11:01

На тему рјешавања проблема снабдијевања пијаћом водом домаћинстава у бродским селима Доња и Горња Барица, те Костреша и Нових Лужана на дервентском подручју, јуче су разаговарали руководства Брода и Дервенте.

Начелник Брода Зоран Видић, изјавио је да очекује да ће до краја године бити ријешено ово вишедеценијско питање. Он је напоменуо да  потрошачи у поменутим селима и сада имају воду, али техничку, лошег квалитета.

-На подручју Горње и Доње Барице и Костреша има око 230 потрошача, од којих је највећи дио на подручју села која припадају бродској општини. На састанку са руководством Дервенте постигнут је договор да потрошачи добију питку воду из дервентског водовода, односно да се проблем ријеши изградњом вода који ће спојити резервоар на Бијелом брду и постојећи у Кострешу-, рекао је Видић.

Према његовим ријечима, са градоначелником Симићем и руководствима комуналних предузећа, договорен је начин извођења радова и модел финансирања који подразумјева да двије локалне заједнице једнаким износима подмире трошак инвестиције која је процјењена на 100.000 КМ.

-Пред нама су разговори са мјештанима које намјеравамо упознати са детаљима пројекта и вјерујем да ћемо до краја године кренути са конкретним радовима. Општина Брод и Град Дервента финансираће укупан пројекат, а евентуални трошак мјештани могу имати код замјене водомјера -, додао је Видић. Састанак делегација који је одржан у Дервенти, предводили су начелник Брода Зоран Видић и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а у разговорима су учествовали и директори комуналних предузећа „Комвод“ Бобан Ђурђевић и „Команалац“ Денис Пијетловић.

Извор: Радио Брод

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24