+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОРЕН НАСТАВАК САРАДЊЕ USAID-A И ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 15 Februara, 2024 у 11:03

Делегација Америчке агенције за међународни развој USAID и представници Општине Брод, те општина Станари и Бихаћ данас су одржали оријентациони онлајн састанак о новом пројекту који ова агенција спроводи у Босни и Херцеговини.

Ријеч је о Програму помоћи локалној управи у коме је Општина Брод прихваћена као партнер. Пројекат који USAID и локалне самоуправе заједнички треба да спроведу траје пет година, а циљ му је пружање помоћи партнерским јединицама локалне самоуправе да постану транспарентније и одговорније у пружању јавних услуга грађанима и пословним субјектима.

Поред тога, фокус је усмјерен на јачање властитих капацитета за испуњавање друштвено-економских потреба локалних једница.

Тим за сарадњу на реализацији овог пројекта чине представници Одјељења за општу управу, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Одјељења за просторно уређење, комуналне послове и екологију, Одсјека за заједничке послове и информациони систем и Одсјека за локални развој.

Координатор Тима за сарадњу и реализацију USAID Пројекта помоћи локалној управи Мирела Видић такође је нагласила да је ово само наставак успјешне сарадње коју наша локална заједница има са партнерима.

"Данас смо имали прилику да од представника USAID-a сазнамо како је сам пројекат замиљшен, али и да добијемо инструкције шта су први кораци које треба да направимо како бисмо кренули у његову реализацију“, истакла је Видић.

Састанку је присуствовао и шеф кабинета начелника општине Брод Вања Николић.

„Општина Брод дуги низ година има добру сарадњу са USAID-oм. Њихова помоћ и подршка су увијек добродошли, тако да се надамо да ће и овај програм на коме ћемо у будућности радити донијети добре резултате“, рекао је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

Он је нагласио да је "сваки помоћи у развоју локалне заједнице доприноси ефикасијем раду општинске администрације".

"Драго ми је што нас USAID препознаје као озбиљног партнера за сарадњу и вјерујем да ћемо заједно успјети да реализујемо пројекат о коме смо данас разговарали“, закључио је Николић.

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26