+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОРЕН НАСТАВАК САРАДЊЕ USAID-A И ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 15 Februara, 2024 у 11:03

Делегација Америчке агенције за међународни развој USAID и представници Општине Брод, те општина Станари и Бихаћ данас су одржали оријентациони онлајн састанак о новом пројекту који ова агенција спроводи у Босни и Херцеговини.

Ријеч је о Програму помоћи локалној управи у коме је Општина Брод прихваћена као партнер. Пројекат који USAID и локалне самоуправе заједнички треба да спроведу траје пет година, а циљ му је пружање помоћи партнерским јединицама локалне самоуправе да постану транспарентније и одговорније у пружању јавних услуга грађанима и пословним субјектима.

Поред тога, фокус је усмјерен на јачање властитих капацитета за испуњавање друштвено-економских потреба локалних једница.

Тим за сарадњу на реализацији овог пројекта чине представници Одјељења за општу управу, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Одјељења за просторно уређење, комуналне послове и екологију, Одсјека за заједничке послове и информациони систем и Одсјека за локални развој.

Координатор Тима за сарадњу и реализацију USAID Пројекта помоћи локалној управи Мирела Видић такође је нагласила да је ово само наставак успјешне сарадње коју наша локална заједница има са партнерима.

"Данас смо имали прилику да од представника USAID-a сазнамо како је сам пројекат замиљшен, али и да добијемо инструкције шта су први кораци које треба да направимо како бисмо кренули у његову реализацију“, истакла је Видић.

Састанку је присуствовао и шеф кабинета начелника општине Брод Вања Николић.

„Општина Брод дуги низ година има добру сарадњу са USAID-oм. Њихова помоћ и подршка су увијек добродошли, тако да се надамо да ће и овај програм на коме ћемо у будућности радити донијети добре резултате“, рекао је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

Он је нагласио да је "сваки помоћи у развоју локалне заједнице доприноси ефикасијем раду општинске администрације".

"Драго ми је што нас USAID препознаје као озбиљног партнера за сарадњу и вјерујем да ћемо заједно успјети да реализујемо пројекат о коме смо данас разговарали“, закључио је Николић.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23