+387 53 610 116

Вијести

ДИГИТАЛНО УПРАВЉАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ЗЕМЉИШТЕМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 2 Marta, 2022 у 07:54

img

У Броду је 1. марта  одржан семинар за пољопривреднике за коришћење платформе „Agrolife“ за дигитално управљање пољопривредним земљиштем. Семинар је одржан у оквиру пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ чији је циљ унапређење процеса управљања пољопривредним земљиштем, додјељеног  путем закупа, којим управља локална самоуправа односно ресорно министарство.

Кристина Кнежевић из компаније „Telegroup“ која је развила Аgrolife, навела је да софтвер  омогућава локалним самоуправама аутоматизовано управљање, преглед и обраду података неопходних за квалитетно управљање земљиштем.

Оливера Радић, руководилац Центра за управљање пројектима и анализе при Привредној комори Српске је навела да је коришћењем дигиталних технологија корисно и за јачање капацитета јединца локане самоуправе и за подршку пољопривредним произвођачима кроз информације о квалитету тла, стању усјева, временској прогнози, упутстава о примјени агротехничких мјера и друго.

Осим Брода, у овом пилот-пројекту учествују Србац, Приједор и Требиње, а свима је заједничко да су носиоци Сертификата за повољно пословно окружење BFC SEE. Привредна комора РС и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС једни су од партнера у пројекту “Дигитализација општинског управљања земљиштем“, који реализује компанија “Telegrup“, уз подршку њемачке развојне агенције “GIZ“.

Цијели текст о семинару можете погледати на порталу Радио Брода.

news
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Новчана средства се прикупљају за помоћ у лијечењу тешко обољелог Синише Крушкоњића из Брода.

08.06.2023 14:03

news
КАКО ПОМОЋИ НАШОЈ ДЈЕЦИ

Дана 9.6.2023. г. са почетком у 19 часова у хотелу Onix у Броду ће се одржати Јавна трибина

06.06.2023 14:35

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24