+387 53 610 116

Вијести

ДИГИТАЛНО УПРАВЉАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ЗЕМЉИШТЕМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 2 Marta, 2022 у 07:54

img

У Броду је 1. марта  одржан семинар за пољопривреднике за коришћење платформе „Agrolife“ за дигитално управљање пољопривредним земљиштем. Семинар је одржан у оквиру пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ чији је циљ унапређење процеса управљања пољопривредним земљиштем, додјељеног  путем закупа, којим управља локална самоуправа односно ресорно министарство.

Кристина Кнежевић из компаније „Telegroup“ која је развила Аgrolife, навела је да софтвер  омогућава локалним самоуправама аутоматизовано управљање, преглед и обраду података неопходних за квалитетно управљање земљиштем.

Оливера Радић, руководилац Центра за управљање пројектима и анализе при Привредној комори Српске је навела да је коришћењем дигиталних технологија корисно и за јачање капацитета јединца локане самоуправе и за подршку пољопривредним произвођачима кроз информације о квалитету тла, стању усјева, временској прогнози, упутстава о примјени агротехничких мјера и друго.

Осим Брода, у овом пилот-пројекту учествују Србац, Приједор и Требиње, а свима је заједничко да су носиоци Сертификата за повољно пословно окружење BFC SEE. Привредна комора РС и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС једни су од партнера у пројекту “Дигитализација општинског управљања земљиштем“, који реализује компанија “Telegrup“, уз подршку њемачке развојне агенције “GIZ“.

Цијели текст о семинару можете погледати на порталу Радио Брода.

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19