+387 53 610 116

Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 25 Maja, 2023 у 08:50

img

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској. Брођани су уз многобројне госте, присуствовали и свечаној сједници Скупштине општине којом је обиљежен 22. мај, Дан општине Борово.

Вања Николић шеф кабинета начелника општине Брод истакао је да Брод и Борово имају пријатељство дуже од деценије. Дружења и посјећивања његују Завичајно удружење Срба Озрена и Посавине из Борова и Српско спортско удружење „Пријатељи“ из Брода. Такође, сваке године делегација из Борова обрадује поклонима штићенике удружења Корак наде.

"Била је ово прилика да са надлежнима у општини Борово разговарамо о заједничком аплицирању на пројекте Европске уније као прекогранична сарадња БиХ и Хрватске за инфраструктуру односно за заштиту од поплава и уређења каналске мреже. Наравно у свему овоме они за партнера најозбиљније рачунају на општину Брод" навео је Николић нагласивши да ће сарадња ове двије локалне заједнице бити настављена и у будућем периоду.

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50

news
ПОЗИВ ЗА 27. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

Сједница ће се одржати у уторак 30. маја, а материјале можете наћи на службеној интернет страници Општинске управе, у "Материјалима за Скупштину".

23.05.2023 12:04

news
ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВЕ

Због повећаног водостаја ријеке Укрине на ободном каналу општине Брод постављају се вреће са пијеском у Лужанима

16.05.2023 10:52