+387 53 610 116

Вијести

ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 16 Aprila, 2024 у 10:01

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском парку дужине 30 метара.

„Уназад три године све што радимо највише је окренуто према нашим најмлађим суграђанима, а парк је прелијеп, има простора и ту се најчешће дјеца задржавају и долазе, играју се“, рекао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације општине Брод и додао:

„Зато смо одлучили да тој дјеци понудимо нешто ново. То није нешто екпериментално, нешто што нема у другим већим градовима, али сматрам да и наши малишани то заслужују“.

Он је додао да је планирано да се пројекат заврши до 22. априла, Свјетског дана планете Земље, али да су извођачи радова успјели да га окончају раније.

“Пројекат је повјерен фирми "Scorpio d.o.o" из Зенице која је позната по изгадњи адреналинских паркова широм региона“, изјавио је Вукојевић.

Директор општинске Туристичке организације је истакао да је ријеч о првој од три фазе садржаја за дјецу у Градском парку, али је уједно најавио и пројекте који се тичу одраслих Брођана.

„Имамо идеју да нешто направимо за одрасле у парку код споменика. Тамо је у плану да се ради теретана на отвореном, па би то ишло једно с другим. Углавном, ово засад иде јако добро и надам се да ћемо ускоро добити још неке нове садржаје“, казао је Вукојевић.

Да је, према његовим ријечима, идеја добра показало се још током монтаже адреналинског парка и зип лајна.

„Дјеца су пратила док је било још у изградњи и једва су чекала да пробају то и ови наши  извођачи су били одушевњени колико су дјеца била и стрпљива и колико их то занима“, изјавио је Вукојевић.

Он је напоменуо да није ријеч о великој инвестицији, те да је било „потребно само мало идеје да се нешто уради што ће дјеци пуно значити“.

„Идеја је потекла из Туристичке организације општине Брод, а пројекат финансира Општина Брод“, казао је Вукојевић и додао да је начелник општине Брод и овог пута, као и током протекле три године имао слуха за њихове пројекте.

Сви садржаји у Градском парку су потпуно бесплатни закључио је он.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41